05 Mayıs 2017 13:04

Eskişehir Belediyesinden hayvanat bahçesi açıklaması

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde elektrik akımı verilen tellere takılan rakuna ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz perşembe günü Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde elektrik akımı verilen tellerin altına sıkışarak dakikalarca acı çeken rakunla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada yaşanan olayla ilgili herhangi bir özür dilenmezken tellere elektrik akımı verilmesinden vazgeçileceği de söylenmedi. Açıklamada dakikalarca acı çeken rakun için 'yaşadığı kısa şok' ifadesi kullanıldı. Hayvanları elektrik akımı verilen teller içine kapatarak bu olayın yaşanmasına zemin hazırlayan belediye, yaşanan olayı yalnızca 'talihsiz bir kaza' olarak niteledi.

Belediye, rakunun kontrollerinin yapılması için karantinaya alındığı ve tamamen sağlığına kavuştuktan sonra yaşam alanına geri bırakılacağını söyledi.

Belediyenin açıklaması şöyle:

"04 Mayıs 2017 Perşembe günü, Eskişehir Hayvanat Bahçemizde, Koati cinsi rakun kendi yaşam alanındaki çit engelini aşarak kısa aralıklarla düşük voltaj verilen engel çitinin arasına sıkışmıştır. Koati burada yaşadığı kısa şokun arkasından görevlilerimiz tarafından sıkıştığı yerden çıkartılmış ve karantinaya alınmıştır.

Gerek sosyal medyada, gerek bazı yayın organlarının internet sitelerinde, oradaki bir vatandaş tarafından çekilen görüntüler farklı şekilde değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır. Talihsiz kazayı yaşayan hayvanımızın, veteriner hekimlerimiz tarafından kontrolleri yapılmıştır. Tam anlamıyla sağlığına kavuşmasının ardından yaşam alanına geri bırakılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pentagon Suriye’de cami vurduğunu kabul etti

SONRAKİ HABER

PYD: Türkiye sınırında uçuşa yasak bölge istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...