03 Mayıs 2017 15:27

TÜPRAŞ’ta fazla mesai yapılmayacak

TÜPRAŞ işçileri, patronun toplu iş sözleşmelerindeki dayatmalarına karşı tüm gün fabrika önünde eylem yaptı.

Paylaş

TÜPRAŞ işçileri, TİS’te dayatmalarına karşı tüm gün kapı önünde eylem gerçekleştirdi. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri işçileri ziyaret ederken, 16.00-24.00 vardiyasının başlaması esnasında sendika yönetimi bir açıklama yaptı. 

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, kendilerini ziyarete gelen kurum temsilcilerini selamlayarak, “Toplu sözleşmede tıkanıklığın önünü açmak için elimizden gelen her türlü eylemi gerçekleştireceğiz. Şu an itibariyle karadan satış tamamen durdu. Sadece Aliağa’da değil, dört bölgede birden mal satışı durdu” dedi.

TÜPRAŞ yönetimine seslenen Oktay, "Eğer müzakere sürecinin tekrar başlamasını istiyorlarsanız kazanılmış haklara saldırmaktan vazgeçin" uyarısında bulundu.

Pazartesi gününe kadar işletmelerde bakım, proje, kara dolum gibi bölümler de dâhil olmak üzere hiçbir ünitede hiçbir işçinin fazla mesai yapmayacağını duyuran Petrol-İş Şube Yönetimi herkesin birlikte hareket edeceğini vurguladı.

Vardiya değişiminde çalışma arkadaşlarını bekleyen işçiler sık sık, “Gemileri yaktık geri dönüş yok”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atarak topluca rafineriye giriş yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Desteği bloke edilen üretici tefecilere muhtaç oldu

SONRAKİ HABER

Ekonomi giderek kötüleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...