TÜPRAŞ'ta TİS eylemleri: İrademiz dışında imza atılamaz

TÜPRAŞ'ta TİS sürecinin sonuna gelinirken Genel Müdür, Petrol-İş'le görüşme talebinde bulundu.

03 Mayıs 2017 08:28
Paylaş

Emine UYAR
İzmir

Petrol-İş sendikası ile TÜPRAŞ arasında süren ve 4 bine yakın işçiyi ilgilendiren TİS süreci ile ilgili olarak arabulucu sürecinin sonuna gelinmişken, TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu Petrol-İş Genel Merkezinden görüşme talebinde bulundu.

Petrol-İş Genel Merkez Yönetimi ile TÜPRAŞ Genel Müdürü arasında gerçekleştirilen görüşmede sendika, mevcut toplu sözleşmedeki maddelerle ilgili taleplerini geri çekmesini istedi. Yelmenoğlu’nun da, bugün Holding yönetimi ile görüşerek olumlu ya da olumsuz olarak Petrol-İş’e görüş bildireceği belirtildi.

Sabah saatlerinde TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi gündüz vardiyası işçileri, içeri girmeyerek kapı önünde toplandı. Gece vardiyası da dışarı çıkmadı.

Burada konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, dört rafineri birlikte eylemlerini devam ettireceklerini belirterek, “Bu dönem her Toplu Sözleşme döneminde görmediklerimizi görüyor ve yaşıyoruz” dedi.

PETKİM, TÜPRAŞ ve Star işverenlerinin birbirlerinden destek alarak karşılarına çıktıklarını belirten Oktay, “Sermayeye dersini vermek birlikte olmaktan geçer. Dün bir görüşme oldu. TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, Genel Merkezimizi arayarak görüşme talebinde bulunmuş. Genel Merkez de ‘buyrun görüşelim’ demiş. Bunun bilgisi bize saat 17.30’da geldi” dedi.

‘İŞVERENİN TALEPLERİNİ GERİ ÇEKMESİNİ İSTİYORUZ’

Taleplerinin açık ve net olduğunu ifade eden Oktay, “Talebimiz işverenin taleplerini geri çekmesi. Yani sözleşme 2 yıl olacak. 23, 24, 25, 31, 35 ve 58. maddelerdeki vardiya primi ve mazeret izni günlerine ilişkin taleplerinden geri adım atacaklar. Bizim kırmızı çizgimiz bunlar” dedi.

Sözleşme imzalandıktan sonra da 2 yıl boyunca kendilerine herhangi bir taleple gelinmesini istemediklerini dile getiren Oktay, “Ben burada şunu değiştirmek istiyorum demeyecekler. Bunları kabul ediyorlarsa masaya oturmaya hazırız” dedi.

Genel Müdür’ün bugün Holding yönetimi ile görüşerek Genel Merkeze döneceğini dile getiren Oktay, “Ya ‘Taleplerimizi geri çektik’ diyecekler ya da ‘Taleplerimizde ısrarcıyız, nereye giderse gitsin’ diyecekler. Eğer burada verimli üretim, sağlıklı ve huzurlu iş ortamı istiyorlarsa bu sözleşme bizim taleplerimiz doğrultusunda sonlanacak. Olmazsa bu günden sonra bu kavga burada daha da büyür Aliağa, TÜPRAŞ sınırlarını aşar. Her türlü kavgayı vermeyen namerttir” dedi.

Bugün enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Oktay, insan onuruna yakışır bir ücret istediklerini belirtti. Bugün verilecek cevaba göre bir yol haritası çizeceklerini ifade eden Oktay, “Bu dönem daha kararlıyız. Bizim irademiz dışında kimse bu sözleşmeye imza atamaz. Biz onaylarsak imzalanır” dedi.

İşçiler saat 17.00’ye kadar kapı önünde bekleyecek.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

6. İzmir Felsefe Günleri: Bilim, Teknoloji, Ekoloji

SONRAKİ HABER

Halep’ten Urfa’ya bir savaş hikayesi: Kevok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...