02 Mayıs 2017 09:54

Aliağa Belediyesinin MHP’li başkanı gazeteciyi tehdit etti  

Gazeteci Bülent Pınarbaşı, Aliağa Eskpres gazetesinde yaptığı bir haber nedeniyle Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın tehditlerine maruz kaldı.

Paylaş

Gazeteci Bülent Pınarbaşı, çalıştığı Aliağa Eskpres gazetesinde yaptığı bir haber nedeniyle Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın tehdit ve hakaretine maruz kaldı. 

Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabiri ve Aliağa Eskpres’in Yazı İşleri Sorumlusu Pınarbaşı, 28 Nisan Cuma günü, “Milletin ekibi mi, MTP’nin ekibi mi” başlıklı haberinde, MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da yeni kurulacak parti içinde aktif rol alarak örgütlenme çalışmalarına bizzat katkı koyduğunun belirtildiğini söylemişti. 

Pınarbaşı haberinde, “Daha önceleri değişik zamanlarda Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılarak, Ak Parti’ye geçme girişimlerinde bulunan ancak her defasında bunu yalanlayarak MHP’den ayrılmasının söz konusu olmadığını söyleyen Acar ve ekibinin kurulacak yeni partiye büyük oranda finansal destek sağladığı ve parti içinde söz sahibi olan çekirdek kadroda yer aldığı iddia ediliyor” diye yazmıştı. 

  • Gazeteci Bülent Pınarbaşı

‘DOĞRU BİLDİKLERİMİZİ YAZMAKTAN ALIKOYAMAYACAK’

Bu yazı üzerine, Acar, facebook hesabından yaptığı açıklamada Pınarbaşı için, “Gözü dönmüş iftiracı ve fitneci, bugün yazmış olduğu ahlaksız yazıda iftiralarının boyutunun halüsinasyona kadar dönüştüğünü ispatlamıştır. Akıl sağlığından şüphe ettiğimiz, kin nefret ve karalama dolu haysiyetsiz, kapalı kapılar ardında bir oda içinde kâğıda dökülmüş uydurma haber ile ilk defa kendini şahsıma muhatap etmiş, fakat bu muhataplık burada bitmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Pınarbaşı bu yazı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunurken, “Bugünden itibaren olacak bitecek ne varsa sahibi, sorumlusu bellidir” dedi. 

Pınarbaşı, Acar’ın avukat olduğunu hatırlatarak, “Bir hukukçu olan Sayın Belediye Başkanı hukuki yolları kullanmak yerine sosyal medyadan ayar verip, yandaşlarını gaza getirip bir gazeteyi ve gazeteciyi hedef haline getirmeyi tercih etmiştir” dedi. 

Tehdit ve aşağılama dışında habere ait net bir yalanlama olmadığına dikkat çeken Pınarbaşı, bu yaşananların doğru bildiklerini yazmak ve söylemekten alıkoyamayacağını sözlerine ekledi. 

Pınarbaşı daha önce çalıştığı Kuzey Ege Haber Gazetesi’nde yine Acar’ın hedefi olmuş ve sokakta saldırıya maruz kalmıştı. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Muş'ta 1 Mayıs kutlamasında kamudan ihraçlara vurgu yapıldı

SONRAKİ HABER

Üzerine demir kapı devrilen 3 yaşındaki çocuk can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...