01 Mayıs 2017 12:58

Çalışma Bakanı, sendika başkanlarıyla buluştu

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu ile Türk-İş'e bağlı sendikaların başkanlarının bu sabah kahvaltılı buluşma gerçekleştirdiği öğrenildi.

Paylaş

Cem GURBETOĞLU
Ankara

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk-İş’e bağlı sendikaların başkanlarının 1 Mayıs sabahı düzenlediği kahvaltılı buluşmaya katıldı. Edinilen bilgiye göre talep Müezzinoğlu'dan geldi.

Tez Koop İş Sendikası’nın genel merkezinde gerçekleşen kahvaltıya katılan Müezzinoğlu, sendika başkanlarının 1 Mayısını kutladı, miting ve yürüyüşlerin barış içinde geçmesini dilediklerini söyledi. Toplantıda Bakanın bunun dışında söz almadığı, kıdem tazminatı başta olmak üzere tartışılan konuların da toplantıda gündem edilmediği belirtilirken, kimi sendika yöneticilerinin bakanla ayrıca sohbet ederek çeşitli sorunlarının çözülmesini istedikleri öğrenildi. Bakanın talebiyle gerçekleşen görüşmede, Müezzinoğlu’ya sendikacıların tartışmalı konularda soru yöneltmemeleri dikkat çekti.

Diğer yandan Müezzinoğlu’nun Tandoğan mitingine katılacağı iddialarına ilişkin de sendikalarda yoğun tartışma yaşandı. Bu talebin de Bakanın kendisinden geldiği, ortamın yoklandığı, sendikaların bu durumdan hoşnut olmadığı anlaşılınca Müezzinoğlu’nun kahvaltıda sendikacılarla bir araya gelmeyi rica ettiği öğrenildi. Bu yüzden sendikacılarla gerçekleşen kahvaltıda Müezzinoğlu’nun temkinli davrandığı, sendikacıların da Bakanla gerilimli konuları konuşmaktan imtina ettikleri belirtiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da geniş katılımlı 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Tüm dünyada 1 Mayıs: Kapitalist sömürüye hayır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...