01 Mayıs 2017 07:49

Nakış işçileri: Güvenceli çalışma istiyoruz

İstanbul'da Nakış İşçileri Birliği Şirinevler'de yerel 1 Mayıs kutlaması yaptı., güvenceli çalışma talep etti.

Paylaş

İstanbul’da Güneşli, Yenibosna, Beylikdüzü ve Esenyurt’tan nakış işleri 1 Mayıs’ı Şirinevler’de kutlayarak başladı.

Sabah 10:00’da Şirinevlee Meydanı’mnda bir araya gelen Nakış İşçileri Birliği’ne Emek Partisi (EMEP) ve ve Eğitim Sen de destek verdi. “Yaşasın 1 Mayıs, İş, Ekmek, Özgürlük” pankartı açan Nakış İşçileri Birliği, sık sık “İş, ekmek, özgürlük”, “Sendika, sigorta , 8 saat iş günü” sloganını attı. 

Burada nakış işçileri adına konuşan Masum Baş, “Bizler insanca çalışma koşulları için 2013’ten bu yana mücadele etmeye başladık” dedi. İşçi sınıfının yoğun bir baskı altında olduğunu dile getiren Baş, “Gündemde kiralık işçilik, kıdem tazminatının fona deverdilmesi, zorunlu BES dayatması ve taşeron işçilik var. Biz bu sorunların çözüme kavuşması için bugün alanlardayız. Kıdem tazminatımızın gasbedilmesimesine, zorunlu BES’e, taşeron işçiliğe karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Ardından söz alan EMEP MYK üyesi Levent Tüzel de, “Nakış işçileri insanca bir yaşam için mücadele ediyor, işçi sınıfının ilk gündemi güvenceli çalışma. İşçi sınıfı güvencesiz çalışıyor, her an işten atılma korkusuyla çalışıyor. Kıdem tazminatı hakkı sermayeyey yem yapılmak isteniyor. 2017’de 400’ü aşkın işçi iş cinayetleinde hayatını kaybetti. Bu yaşananlara rağmen sermaye hükümetinin vaadettiği şey cehennem hayatı” diye konuştu.

Tüzel gericilik, faşizm ve sömürünün dünyaya egemen olmak istediğini ifade ederek, “Sömürüye, savaşa karşı ‘İş ekmek özgürlük’ diyerek alanlardayız” diye konuştu.  

Şirinevler’de yapılan yerel kutlamanın ardından nakış işçileri, merkezi 1 Mayıs kutlaması için Bakırköy’e yürüdü. (İstanbul/EVRENSEL)

 {{317897}} 

ÖNCEKİ HABER

Norbert Röttgen: Türkiye'yle müzakereler kesilsin

SONRAKİ HABER

İzmir’de 1 Mayıs kutlamaları işçi havzalarında başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa