25 Nisan 2017 23:52

Diyarbakırlı Sait amca: Çalışmasam açız

Sait Türk 81 yaşında. Geçimini çek çek arabasıyla yük taşıyarak sağlamaya çalışıyor. Türkiye'nin gerçeklerini 'Çalışmasam açız' sözleriyle anlatıyor.

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Diyarbakır sokaklarında 81 yaşındaki Sait Türk’e rastlıyoruz. Türk, Diyarbakır Valiliğinin bulunduğu caddede çek çek arabasını çekerek ilerliyor. Yükünü yeni boşaltmış olmasına rağmen yine de zorlanıyor.

Sait amca, ilerlemiş yaşına rağmen çek çek arabasıyla yük taşıyarak geçimini sağlamaya çalışıyor. İki kız ve bir erkek çocuğu var. Ağır adımlarla ilerleyen Sait amcaya neden bu işi yaptığını sorduğumda, “Çalışmasam açız” diye cevap veriyor.

Sait Türk, yıllardır çek çek arabası kullanıyor. Eskiden daha ağır yükleri taşırken şimdi gıda malzemelerini çek çek arabasıyla evlere taşıyor.

Sait amca geçim derdini şöyle anlatıyor: “Yaşım ilerledi. Çok zorlanıyorum. Fakat yapmak zorundayım. Eskiden gücüm yerindeydi. Sur’da evlere yük taşır, çimento kamyonları indirirdim. Şimdi çok ağır taşıyamıyorum. Vücudumda ağrılar oluyor. Bu yüzden çek çek arabamı alıp geziyorum. Bazen hafif yük çıkıyor taşıyorum, bazen eş dost yardım ediyor. Çalışmasam açız. Bir oğlum var o da askerde. Ev kira değil ama elektrik, su faturası beni çok zorluyor.”

ÖNCEKİ HABER

Futbolda kupa mesaisi: Fenerbahçe moralli, Başakşehir cezalı

SONRAKİ HABER

TMMOB’den İzmir’in yeni çöp alanı için olumlu rapor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...