Telefonların ısınma problemi çözülüyor mu?

Çinli bilim insanları, geliştirdikleri bir teknoloji ile telefonlarda sık yaşanan ısınma problemini çözmeye çalışıyorlar.

12 Nisan 2017 14:12
Paylaş

Telefonlarda şarj edilirken ve uzun kullanımdan sonra ortaya çıkan ısınma problemine, Çinli bilim insanları çözüm üretme derdinde.

Çin'de geliştirilen teknoloji ile grafen bileşimli ve çelikten 100 ile 300 kat daha sağlam olan saydam plakaların telefonların ısınma problemini çözeceği iddia ediliyor. Bir tür karbon bileşimi olan ve yüksek elektrik iletkenliği özelliği ile bilinen maddede, oda sıcaklığındaki elektronlar enerji kaybına ve ısı oluşumuna sebep vermeden iletkenlikte oldukça uzun mesafeleri kat edebiliyor.

Grafen, esnek ve saydam olmasının yanı sıra bilinen en ince ve hafif malzeme. İlk kez 2004 yılında yalıtılabilen grafen, karbon atomunun bal peteği örülü yapılarından bir tanesine verilen isim. Çin'de pilot çalışmalarında başarı getiren deney sonucunda üretimine üç ay sonra geçilecek olan grafen filmlerle telefonlarda ısınma probleminin engellenmesi hedefleniyor. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener: 3 kişi beni vuracakmış, gelsinler görsünler

SONRAKİ HABER

HDP Gündoğdu’dan seslendi: Mutlaka kazanacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...