11 Nisan 2017 11:23

Süt izinleri ile ilgili kesinti yapılmasına tepki

İzmir'de Buca Seyfi Demirsoy Hastanesinden sağlık emekçileri süt izni kullanan çalışandan ek ödeme kesintisi yapılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

SES İzmir Şubesi Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi İşyeri Temsilciliği, süt izni kullanan personelden ek ödeme kesintisi yapılmasına tepki gösterdi.

Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Sekreterliği geçtiğimiz ay kendisine bağlı tüm hastanelere, süt izni kullanan memurlardan ek ödeme kesintisi yapılması yönünde yazı göndermişti.     

Kararı uygulayan Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri, hastane bahçesinde eylem yaptı. SES İşyeri Temsilcisi Gülfidan Yıldırım, süt izninin yıllık izin ya da raporlu zaman dilimleri gibi değerlendirilemeyeceğini, annenin istediği zaman ve sürede kullandığı bir hak olduğunu belirtti. Alacağı ücretten kesinti yapılmaması için süt izni hakkından vazgeçen kadınlar olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bu uygulama ile anneler bu önemli devreyi çocuğundan mahrum geçirmekte, çocuk da anne sütünden mahrum kalmaktadır” dedi. Yıldırım, sekreterliğe bağlı diğer hastanelerin insiyatif kullanarak bu uygulamayı ötelediğini, Buca Devlet Hastanesi’nin uygulamanın olduğu hali hazırdaki tek hastane olduğunu belirtti. Yıldırım, “Dünya Sağlık Örgütü, sağlık alanında olan bizlere anne sütünün önemini, değerini anlatan eğitimler verir, kamuoyunu bilgilendirirken ne acıdır ki kendi çalıştığımız kurumda süt izni kesilmiştir” dedi.

Yüzde 60-70 oranında kadın çalışanın olduğu hastanelerinde 2002’den bugüne kreş taleplerinin de karşılık bulmadığını dile getiren Yıldırım, “Geçici çözümlerle, özel kreşlerle anlaşma yapılarak çalışanlar oyalanmaktadır. Poliklinik sayısının artırılması söz konusu olduğunda 1-2 ay içinde hızlıca portatif poliklinikler oluşturulmuştur. Aynı hassasiyeti ve hızı çalışanların talep ve ihtiyaçlarında da gösterilmesini Bakanlığımızdan ve idaremizden beklemekteyiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te ırkçılardan misilleme tehdidi

SONRAKİ HABER

KHK mağdurlarından komisyon çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa