11 Nisan 2017 08:45

Miraz bebeğin annesi: Bebeğim güneş ışığını göremiyor

Gülistan Diken Akbaba, 'Bebeğim güneş ışığı göremiyor' dedi. Selahattin Demirtaş da Miraz’ın annesi Akbaba'ya mektup yazdı.

Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Maltepe ilçe yöneticisi olduğu sırada, “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılanan ve yaklaşık 1.5 ay önce hakkında tutuklama kararı verilen ve 8 aylık bebeği Miraz ile cezaevine konulan Gülistan Diken Akbaba Cumhuriyet gazetesine gönderdiği mektupta, “Cezaevi Miraz gibi yüzlerce bebekle dolu. Bu durumun radikal bir hukuk düzenlemesiyle yeniden ele alınması gerekiyor. Miraz, ağacı dergilerden görüyor. Raşitizm bebekler için tehdit edici. Güneş ışığından yararlanmamak ileride hastalıklara sebep olabilir” diye yazdı.

DEMİRTAŞ’TAN MİRAZ BEBEĞE MEKTUP

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da 1.5 ay önce hakkında tutuklama kararı verilen ve 8 aylık bebeği Miraz ile cezaevine konulan Gülistan Diken Akbaba’ya mektup yazdı.

Demirtaş, Akbaba’ya gönderdiği mektubunda, Miraz bebeğin cezaevinde kalmasından derin üzüntü duyduğunu ifade ederek şöyle dedi: “Sevgili Gülistan arkadaşım hukuk dışı bir yargılama neticesinde aldığın haksız cezadan dolayı Miraz bebeğinle beraber cezaevinde olmandan derin üzüntü duyuyorum. Ancak bütün zorluklara rağmen kararlı ve dik duruşundan etkilendiğimi ifade etmeliyim. Sizler için yapabileceğim bir şey olursa lütfen bana bildir. Bu hukuksuzlukların uzun sürmeyeceğine, özgürlük çizgisinin mutlaka kazanacağına dair inancım tamdır. Bu süre zarfında kendine ve Miraz bebeğe hepimiz adına iyi bak. Miraz’ı öpüyor, hepimize özgürlükler diliyorum” 

NE OLMUŞTU?

“Örgüt üyeliği” suçlamasıyla Ocak 2012’de tutuklanan Gülistan Diken Akbaba, Bakırköy Cezaevi’nde 1,5 yıl tutuklu kaldı. Ardından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Akbaba, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasının hükmedilmesi ve Yargıtay’ın onaması ile 1.5 ay önce yeniden tutuklanarak 8 aylık bebeği Miraz ile cezaevine konuldu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Dirayet Taşdemir hakkında yakalama kararı

SONRAKİ HABER

1 günlük iş bırakma eylemine katılan 34 öğretmene ceza yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...