11 Nisan 2017 00:18

Sınavsız geçiş hakkımızı verin!

Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde okuyan son sınıf öğrencisi kaldırılan sınavsız geçiş hakkı ile ilgili Evrensel'e mektup yazdı.

Paylaş

Anadolu Sağlık 
Meslek Lisesi öğrencisi
İstanbul

Merhaba! Ben Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde okuyan son sınıf öğrencisiyim. Bu yazımı YGS sınavına son iki ay kala sınavsız geçiş hakkı kaldırılıp mağdur olan tüm arkadaşlarımın adına yazıyorum.

Bundan 4 yıl önce sağlık her zaman önü açık bir meslek grubuydu. Her zaman iş bulma imkanı yüksekti, aileler çocuklarını bu zorlu ülkemizde biraz olsun kendi ayakları üstünde durabilsin diye sağlıkta ilerlemelerini istediler. Biz bu üniversiteye başlarken üniversite okumamızın ve iş bulmamızın garanti olduğunu söylemişlerdi. Fakat bundan bir sene önce sağlık meslek liselerini kapattılar ve yüzlerce arkadaşımız mağdur oldu. Bize üniversiteye gideceğimizi söyleyenler iki ay önce geçiş hakkımızın kaldırıldığını söylediler. Anadolu ve fen liseli arkadaşlarım, bu durumu duyunca eşit koşullarda üniversiteye gireceğimizi düşünebilirler fakat durum hiç de öyle değil. Biz meslek liseliler kültür dersleri almıyoruz bunun yanında haftanın üç günü hiçbir ücret almadan üstüne yüklü miktarda (senede 3 bin TL) staj yapabilmek için ücret ödüyoruz. Okul günlerinde ise en az 10 saat meslek dersleri görüyoruz. Zaten bu durumda diğer liseli arkadaşlarımla aynı koşullarda sınava hazırlanmıyoruz. Birçok arkadaşım dershaneye gitmesine rağmen bu zor staj ve okul günlerinde ders çalıştığı halde barajı geçemedi. Keşke bizlere eğitimin günden güne daha iyi olacağını söyleyenler bunu söylemekle kalmayıp biraz iyileştirselerdi.

Milli Eğitim Bakanımız sınavsız geçiş hakkının ‘Ülkemizin çalışma ve üretim gücü artsın’ diye kaldırıldığını,her şeyin üniversite okumak olmadığını söylüyor. Peki mezun olan bu insanlar neden hâlâ işsiz? Neden bu gençlerin önü açık değil? Atanmak bile bizim için hayal oldu. Ben bir yıl daha kalıp evde ister istemez oluşacak psikolojik baskıyı yaşamak istemiyorum.

Bunlar için de buradan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum, bugün seçilme yaşını 18’e indirenlerin hiç bir şekilde öğrencilerin haklarını savunabilecek  milletvekillerinin olacağını düşünmüyorum. Bu sadece biz gençleri kandırmak için söylenmiş bir sözdür. Bunun için 18 yaşında bir genç olarak referandumda HAYIR diyorum.

Buradan hükümete sesleniyorum,

Bize seçilme hakkı vereceğinize, sınavsız geçiş hakkımızı verin!

ÖNCEKİ HABER

Helal olsun, Evrensel ne  söylediysek onu yazmış

SONRAKİ HABER

18 maddeyi okumadan oy vermeyin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...