10 Nisan 2017 13:06

HDP 12 Nisan'da Gündoğdu'da 'Hayır' mitingi yapacak 

HDP İzmir'de yaşayan tüm yurttaşları 12 Nisan'da Gündoğdu'da düzenleyecekleri 'Hayır' mitingine katılmaya çağırdı.

Paylaş

HDP 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum öncesi İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı "Hayır" mitingine ilişkin il basın toplantısı yaptı. Toplantıya HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDP MYK Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün ve HDP İl Eşbaşkanları Mahfuz Güleryüz ile Gülay Bilici Katıldı. 

Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Mahfuz Güleryüz, miting çalışmaları hakkında bilgi verdi. İzmir'de hayır çalışmalarına dönük baskıların seçim zamanı yaklaştıkça arttığını dile getiren Güleryüz, bu anlamda HDP seçim otobüsüne el konuluğu, seçim şarkılarının yasaklandığı, Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın posterlerinin yasaklandığı ifade etti. 

Seçim çalışmalarını engellemeye dönük baskıların yasaklamalar ile bitmediğini dile getiren Güleryüz, kentte neredeyse her gün rutinleşen gözaltı operasyonları ile onlarca üyelerinin gözaltında olduğunu özellikle gözaltında olanların seçim çalışmalarında aktif görev alanlar olduğunu belirtti. İktidarın tüm bakılarına rağmen çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini sözlerine ekleyen Güleryüz, İzmir'in birçok noktasına mitingin çağrı afişlerini ve on binlerce bildiriyi dağıttıklarını söyledi. AKP’nin Dün Gündoğdu meydanında yaptığı mitingine de değinen Güleryüz, "Yasal olarak tarafsız bir Cumhurbaşkanı siyasi bir partinin seçim mitingine katılamaz ancak resmiyette AKP'nin seçim mitinginde Cumhurbaşkanı katılıp konuşma yaptı. Yasalar bizim için işlerken kendileri için işlemiyorsa demokrasinin ne aşamada olduğunun göstergesidir. Dünkü AKP mitingi bile hayır dememize bir gerekçedir" diye konuştu. 

Alan güvenliğinden sahne güvenliğine kadar her şeyi tamamladıklarını dile getiren Güleryüz, 12 Nisan Çarşamba günü saat 17.30'da Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirecekleri mitinge katılım çağrısı yaptı. Söz alan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise, İzmir'de yapacakları mitingin önemine vurgu yaparak her kesimden insanların mitingde yerini alması gerektiğini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim katliamında hayatını yitirenler Didim'de anıldı

SONRAKİ HABER

İrmez, Kurkut’la ilgili soru önergesi verdi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa