05 Nisan 2017 13:26

Taşeron şirket ve Sendika’dan Başbakanın mitingine çağrı

İzmir'de taşeron şirket Hak Tok ve Öz Sağlık İş Sendikası, taşeron sağlık işçilerine, Başbakan Yıldırım'ın mitingine eksiksiz katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

İzmir'de taşeron şirket Hak Tok ve Hak İş'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası, taşeron sağlık işçilerine, Başbakan Yıldırım'ın mitingine eksiksiz katılım çağrı yaptı. 

16 Nisan'daki referandum oylamasına sayılı günler kala hükümet kamu kaynaklarını kullanarak evet propagandasını sürdürüyor. Son olarak bugün İzmir'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla miting havasında temel atma ve açılış törenleri düzenliyor. 

Kamuda çalışanlara ise törenlere eksiksiz katılım çağrıları yapıldı. İzmir'de Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliğine bağlı bir çok hastanede iş yapan Hak Tok isimli şirket, taşeron sağlık çalışanlarına mesaj atarak Başbakan Binali Yıldırım'ın Karabağlar'daki açılış törene katılım sağlanmasını istedi. 

Dün gönderilen mesajta "Arkadaşlar Çarşamba Günü 05.04.2017 Basbakanimizin Katilimiyla  Karabağlar Eskiizmir Pazaryerinde Miting Düzenlenecektir. Program Saat 16:15 de orada olunacak şekildedir. Çarşamba günü (yarın )hastaneden araçlar kaldıralacaktır. Katılmak isteyen arkadaşlar lütfen şef arkadaşlarla iletişime geçsinler" denilirken bugün taşeron işçilere bir mesaj daha gönderilerek bir kez daha çağrı yapıldı. 

İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ

İkinci mesaj da ise eksiksiz katılım istenerek "Arkadaslar kolay gelsin. Saat 16.00 da Başhekimlik önünde fotoğraf çekimi olucaktir eksiksiz katilim sağlamanız gerekmektedir" denildi. Ayrıca hastanede mitinge katılım için isim listesi hazırlanmasına da tepki gösteren bir çok işçi, referandumda 'hayır' oyu vereceklerini ve mitinge gitmek istemediklerini belirttiler. 

'HASTANENİN BİLGİSİ DAHİLİNDE'

Aynı şekilde bir çok hastanede örgütlü Hak İş'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası'nın temsilcileri de hem mesajlarla hem de sosyal medya üzerinde çağrılarla mitinge katılım çağrısında bulundu.   Temsilcilerin mesajında dikkat çeken nokta ise mitinge katılım çağrısının hastane idaresinin bilgisi dahilinde olduğu. (İzmir/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Cem Karaca heykeli Moda'ya yerleştirildi

SONRAKİ HABER

6 Nisan'da TGC öldürülen gazetecileri anacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...