03 Nisan 2017 19:51

Baykal: Bana 'terörist' diyenin alnını karışlarım

Hatay'da konuşan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 'Hayır' diyeceğim için bana 'terörist' diyenin alnını karışlarım' dedi.

Paylaş

Hatay'da düzenlenen açık hava toplantısına katılan CHP'nin eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Nisan'da 'hayır' oyu vereceğini belirterek, "Ben 'hayır' diyeceğim, 'terörist' diyenin alnını karışlarım" dedi. 

Hükümetin 'evet' kapmanyasını devlet desteğiyle yaptığını söyleyen Deniz Baykal, halkın televizyonda sabah Cumhurbaşkanı'nı, akşam ise Başbakan'ı izlemek zorunda kaldığını ve televizyon kanallarının korkudan başka yayın yapmadığını söyledi. Hükümetin televizyon kanalları üzerinden  milletin yarısına hakaret ettiğini söyleyen Baykal, şöyle konuştu:  

"24 kanal var. Şu korkuya bakın. 24 kanal gece gündüz, çoğu hiçbir değeri olmayan kuru laf, hatta maalesef milletin yarısına da hakaret eden laflar. Bu kampanyayı devlet olarak halka karşı götürüyorsun. Peki halk ne diyor? Halkın kendi vicdanı değerlendirmesi var. Yani aklını sana mı emanet etti halk? Sen devletin bütün imkanlarını olanaklarını kullanacaksın, harcama ve reklam bol, her yerde afişler asılmış, milleti bir gör bakalım. 16 Nisan'da göreceksin milleti. Bir de çıkıp 'Aman ha 'hayır' derseniz teröristler de 'hayır' diyebilir, o zaman sende terörist olursun' demeye getiriyorlar. Hatay meydanında bir kez daha söylüyorum ben bu oylamada 'hayır' oyu vereceğim. Ben 'hayır' diyeceğim ama bana terörist diyecek olanın da alnını karışlarım. Çok açık bu referandumda halkımız vicdanını dinleyip 'hayır' diyecektir, bundan hiç kuşku duymuyorum."

AKP'Lİ BAZI VEKİLLER 'HAYIR' OYU VERECEK

AKP'li bazı vekillerin 16 Nisan'da 'hayır' oyu vereceğini öne süren Baykal şöyle devam etti:

"Bir türlü 'evet' oyunu istediği gibi alamadı. Bakın birbiri ardına sıkıntılar ortaya çıkıyor, ilan edilen toplantılar yapılamaz hale geliyor. Meclis'te AKP'li milletvekillerine 'Ya olur mu böyle şey yanlış diyoruz, haklısın işte ama biz sesimizi çıkaramıyoruz' diyorlar. Şimdi bunlar Meclis'te kullanamadıkları 'hayır' oyunu önümüzdeki seçimde referandumda sandıkta kullanacaklar. O AKP'li milletvekilleri dahil. Çünkü özgür akıl ve vicdan başkasını kabul ettiremez. İnşallah 16 Nisan'da bu milletin alacağı bir 'hayır' kararı, Türkiye'de milletin demokrasi bayrağını en yukarıda dalgalandırması anlamına gelecek. Sen şimdi 15 yıldır ordasın, yaptıklarını bir hatırlayalım bakalım sen tek adam olmayı hak ediyor musun? Kimse hak etmez millet varken. Millet varken kimse tek adam olmayı hak edemez, hele sen hiç edemezsi." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Adana Felsefe Festivali 5 Nisan'da başlıyor

SONRAKİ HABER

Avrupa'dan Rusya'ya taziye mesajları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...