30 Mart 2017 14:24

Çocuk tiyatrosunda Ensar Vakfı’ndan ‘evet’ propagandası!

Ataşehir'de Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde sahnelenecek çocuk tiyatrosunda Ensar Vakfı’nın 'Evet' propagandasının yapılması tepkiyle karşılandı.

Paylaş

İstanbul Ataşehir’deki Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde sahnelenecek çocuk tiyatrosu için çocuklarını salona getiren veliler, geçen yıl çocuklara yönelik cinsel istismarların odağında yer alan Ensar Vakfı’nın “evet” propagandasıyla karşılaştılar.

Tiyatro gazetesi Gazete Müstehak’ta yer alan habere göre, Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek çocuk oyunu için salona gelen bir oyuncunun çektiği fotoğraflar dikkat çekti. Sahne üzerine ve salon duvarlarına asılmış “Ensar Vakfı” bayrakları, Ensar logolu balonlar ve “Doğru inanç, doğru eğitim, doğru sanat anlayışına evet” yazılı pankart velilerin tepkisine yol açtı.

Konuyla ilgili konuşan bir Şehir Tiyatrosu sanatçısı, “Organizasyonu Şehir Tiyatrosu yaptı. Durumu olmayan çocuklar kıyafet ihtiyaçları için geldiler ancak konu Ensar Vakfı’nın ve ‘evet’in propagandasına dönüştü. Şehir Tiyatrosu yetkililerinin bu durumdan haberi yok. Birkaç sanatçı tepki gösterince sahnedeki afişler indirildi. Ancak salonun içinde asılı olanların kaldı ve organizasyon aynı şekilde devam etti” dedi. 

Geçen yıl Karaman’da Ensar Vakfı’na bağlı evlerde gerçekleşen onlarca çocuğa yönelik cinsel istismar olayının ortaya çıkmasının üzerinden bir yıl geçti. Dönemin Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu “Bir kerelik olmuş şey için vakfı karalamayın” açıklaması yapmıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK Urfa Şubeler Platformu: Değişiklik teklifi dayatmadır

SONRAKİ HABER

KESK'in valilik önündeki eylemine polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...