22 Haziran 2012 09:40

Madenci eşlerinden lojman eylemi

ZONGULDAK’ın Kilimli beldesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Lojmanları’nda ikamet eden madenci eşleri, yeni yasa kapsamında lojmandan çıkmaları yönündeki tebligat üzerine eylem yaptı.Lojmanları kendi imkânlarıyla tamir ettirerek oturulur hale getirdiklerini kaydeden maden işçilerinin e

Madenci eşlerinden lojman eylemi
Paylaş

ZONGULDAK’ın Kilimli beldesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Lojmanları’nda ikamet eden madenci eşleri, yeni yasa kapsamında lojmandan çıkmaları yönündeki tebligat üzerine eylem yaptı.

Lojmanları kendi imkânlarıyla tamir ettirerek oturulur hale getirdiklerini kaydeden maden işçilerinin eşlerinden oluşan bir grup kadın, Fener Mahallesi'nden TTK Genel Müdürlüğü’ne yürüdü. Ellerinde dövizlerle ve sloganlarla, TTK Genel Müdürlüğü önüne gelen madenci eşleri, TTK Genel Müdürü Burhan İnan’ın mağduriyetlerini gidermesini istedi.

Elif Akman, yaptığı açıklamada, “Biz lojmanı boşaltması istenen 320 aile adına buradayız. Her birimiz bu lojmanlara taşınırken oturduğumuz dönem içinde 5 bin lira ile 10 bin lirayı bulan harcamalar yaptık. Bu lojmanları oturulur hale getirerek çevre oluşturduk. 500 çocuğumuz okula gidiyor. TTK bize lojmanları 1 ay içinde boşaltmazsak çeşitli oranlarda parasal yükler getirdi. Maden işçisi ve memurlar çıkarılırken çavuş, tekniker ve mühendisler oturmaya devam ediyor. Ya herkes çıksın ya da kimse çıkmasın” dedi. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

TSK uçağı Suriye açıklarında düştü

SONRAKİ HABER

Erdoğan tasfiye hissetmiyor, arzuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...