26 Mart 2017 22:57

SONAR’ın anketine göre ‘Hayır’’ın oranı yüzde 51.02

SONAR'ın başkanlık referandumu ile ilgili yaptığı anketlerin sonuçlarına göre, 'Hayır' oyu vereceklerin oranı yüzde 51,02.

Paylaş

SONAR başkanlık referandumu için yaptığı araştırmanın sonucunu duyurdu. Buna göre, “Hayır” oyu vereceklerin oranı yüzde 51,02. 

SONAR, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 oy alacağını öngören bir anket gerçekleştirmişti. Seçim sonucu Erdoğan'ın aldığı oy yüzdesi 51,76 olmuştu.

T24'ün haberine göre, SONAR  mart ayı referandum anketine göre, “Evet” oyu verecek olanlar yüzde 48,98’de kalırken, “Hayır” oyu verecek olanlar yüzde 51,02 ile önde gözüküyor.

KARARSIZLAR “HAYIR” EĞİLİMLİ

Sonar Araştırma A.Ş.’nin sahibi Hakan Bayrakçı, araştırmada kararsızlar ve görüşünü belirtmeyenlerin daha çok “Hayır” eğilimlerini söylemeye çekinen vatandaşlar olduğunun saptandığını belirtti.

ARAŞTIRMA KÜNYESİ

Araştırma 5.000 kişi ile, 10-24 Mart tarihleri arasında, Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırmasına göre (NUTS-2), 26 ilde gerçekleştirilmiştir.

İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Samsun, Trabzon, Adana, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Erzurum, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay İllerinde “Yüz yüze anket yöntemi” ile; Ağrı, Van ve Mardin “CATI” ile yapılmıştır.

Çalışma, farklı sosyo-ekonomik e sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve il/ilçe/kır kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş kişiler ile görüşülerek gerçekleştirilmiştir.

Araştırmanın Hata Payı: 0,95 güvenlik sınırı içinde (%)+/- 1,34’tür. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Müslüman kadınlar saldırıyı protesto için zincir oluşturdu

SONRAKİ HABER

Almanya’da referandum için oy verme işlemi başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...