24 Mart 2017 11:23

İHD’den MAZLUMDER açıklaması

İHD, birçok şubesi kapatılan ve yöneticileri değiştirilen MAZLUMDER ile ilgili açıklama yaparak, AKP'ye 'MAZLUMDER’den elinizi çekin' dedi.

Paylaş

MAZLUMDER, İstanbul Şube yönetiminin açtığı davada, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesince atanan çağrı heyeti tarafından olağanüstü bir genel kurulla götürülmüş, genel kurul sonucunda toplam 26 şubeden doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesindeki şubelerin neredeyse tamamı olmak üzere 16 aktif şubenin kapatılması, bu şube üyelerinin üyeliklerinin düşürülmesi yönünde karar alınmıştı.

Duruma tepki gösteren İnsan Hakları Derneği (İHD) yazılı açıklama yayınlayarak, MAZLUMDER’in kurulduğu 1991 yılından beri hükümetlerden, siyasi partilerden ve güç odaklarından bağımsız bir insan hakları örgütü olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, insan hakları örgütleri içerisinde farklı görüşlerin olması doğal karşılanması gerektiği ifade edilerek, “Ancak, şubelerin çoğunluğunun kapatılması ve kapatılan şubelerin üyelerinin toptan düşürülmesi bir anlayışın tasfiyesine dönük olarak anlaşılmaktadır. AKP'nin MAZLUMDER'in iç işine müdahalesine yönelik haber ve yorumlar ile çağrı heyeti yani kayyımla olağanüstü genel kurul yapılmasıdır. Bu tür müdahaleler varsa bu müdahaleleri kınıyor ve reddediyoruz” denildi. 

Türkiye’nin ihtiyacının insan hakları savunan örgütlerin sayısının artması olduğuna dikkat çekilen açıklama "Bu tür örgütlerin sayıca artması ve nitelikçe daha da kuvvetlenmesidir. AKP müdahalesi haberleri doğruysa, MAZLUMDER'i hükümet yanlısı bir sivil toplum örgütü haline getirir ki bu durumda o örgütün bağımsızlığından söz edilemez. MAZLUMDER'li insan hakları savunucularına insan hakları ilkelerine dayalı olarak yürütecekleri mücadelelerinde başarı ve şans diliyoruz. Varsa hükümet eli, hükümete de MAZLUMDER'den elinizi çekin diyoruz” sözleriyle sonlandırıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin’de 24 kişinin sandık başkanlığı iptal edildi 

SONRAKİ HABER

Londra saldırısında yitirilenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...