21 Mart 2017 23:10

Trump, Kaepernick’in takımsız kalmasından memnun

ABD Başkanı Donald Trump, aktivist-Amerikan futbolu yıldızı Colin Kaepernick'in takımsız kalmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yıla politik eylemleriyle damga vuran NFL yıldızı Colin Kaepernick’e henüz hiçbir takım tarafından sözleşme önerilmemiş olmasından gurur duyduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz hafta konuya ilişkin Bleacher Report’ta çıkan bir haberde takım sahiplerinin Donald Trump’ın Twitter’da aleyhlerine paylaşımda bulunmasından çekinmelerinin Kaepernick’in halen boşta olmasında rol oynadığı öne sürülmüştü.

Kentucky eyaletine bağlı Louisville’deki mitingde konuşan Trump, bu haberi hatırlatarak “Sizlere bu haberi hatırlatmak istedim çünkü Kentucky halkı Amerikan bayrağını koruyanları sever” dedi.

Amerikan futbolu ekibi San Francisco 49’ers’ta oynayan Kaepernick, geçtiğimiz yıl polis şiddeti ve ırkçılığa tepki olarak milli marşlar sırasında ayağa kalkmayarak diz çökme eylemi yapmıştı. Kaepernick’e bu eyleminde başka sporcular da destek verirken tepki gösterenler de olmuştu. Kaepernick’i hedef gösterenlerin başında o dönem başkan adayı olan Donald Trump geliyordu. Kaepernick, Trump’ın “açıkça ırkçı” olduğunu söylemiş ancak Hillary Clinton’ın da kendi düşüncelerini temsil etmediğini belirterek oy kullanmadığını açıklamıştı.

NFL PATRONLARI TRUMP’ÇI

NFL’de takım sahipleri Cumhuriyetçilere ve Trump’a desteğiyle tanınıyor. Son başkanlık seçimi döneminde NFL’deki takım sahiplerinin Cumhuriyetçilere maddi desteği 8 milyon doları bulurken Demokratlara desteği yaklaşık 190 bin dolarda kaldı. Trump, New York Jets’in sahibi Woody Johnson’ı da İngiltere Büyükelçisi yapmıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suyu musluk değil, ticaret tüketiyor

SONRAKİ HABER

Silivri'de fabrika yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...