Cebeci kampüsünde ‘pankart’ provokasyonu 

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde, bir grup Abdullah Öcalan'ın idamını isteyen pankart astı ve öğrencilere saldırdı, 4 öğrenci yaralandı.

20 Mart 2017 10:04
Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde bir grup, Abdullah Öcalan'ın idamını isteyen pankart astı ve çevrede bulunan öğrencilere saksılar fırlatarak saldırdı. Polis kampüse girerken 4 kişi yaralandı. 

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde öğrenci oldukları belirtilen bir grup “Öcalan’a idam, birlikte Büyük Türkiye” pankartı astı. Bunun üzerine çevrede özel güvenlikçiler ve öğrenciler toplanmaya başladı. Pankartı asan grup çevredeki öğrencilerin fotoğraflarını çekmeye başladı. Fotoğrafı çekilen öğrenciler tepki gösterince önce sözlü olarak öğrencilere sataşan grup, sonra öğrencilerin üzerine yürümeye çalıştı. Özel güvenlikler araya girerken tartışma büyüdü. 

Öğrenciler, “Kanımız aksa da zafer İslam'ın” sloganı atan grubun astığı pankartın özel güvenlik görevlileri tarafından korunduğunu belirterek tepki gösterdi. Gruplar karşılıklı olarak sloganlar attı. Bir süre sonra tartışma kavgaya dönüştü. Saldırgan grup, kampüs kapısında bekleyen öğrencilere saksı fırlattı. Polis kampüse TOMA ile girerken, 4 öğrencinin yaralandığı öğrenildi. Okula giren TOMA nedeniyle kampüse ambulansların geç geldiği belirtildi.

Pankartı asan ve provokasyon yaratan grup polis eşliğinde kampüste dolaşırken, saldırı nedeniyle İletişim Fakültesi içerisine girmek zorunda kalan öğrencilerin peşinden polis de fakülte binasına girdi. Polisin kantinde arama yaptığı ve öğrencilerin fakülteden çıkmasına izin vermediği belirtildi. (Ankara/EVRENSEL) 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da Newroz’a çağrı yapıldı

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı'na: Yaşa Süleyman Soylu sen çok yaşa...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...