17 Mart 2017 07:05

Tanrıkulu: Örtülü ödenek tek kişinin elinde mi?

Başbakanlığın 2017’nin ilk iki ayında 446 milyona ulaşan örtülü ödeneği CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun önergesiyle Meclise taşındı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakanlığın, Ocak ve Şubat ayları toplamı 446 milyon 129 bin liraya ulaştığı ifade edilen örtülü ödenek harcamalarını Meclis gündemine taşıyarak, “Örtülü ödenekten harcama yapabilmek için 3 imza gerektiği, buna rağmen bu ödeneğin sadece bir kişinin yetkisine dayanarak kullanıldığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Meclis'e Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP'li Tanrıkulu, Başbakanlığın yaptığı örtülü ödenek harcamalarının 446 milyon 129 bin liraya ulaştığına dikkat çekerek, “Örtülü ödenekten Ocak ayında yapılan 163 milyon 866 bin liralık harcamanın Şubat ayında daha da arttığı, TBMM, bazı Bakanlıklar ile MİT Müsteşarlığı’nın aylık harcamalarının üzerine çıkıldığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Önergesinde, örtülü ödenekten harcama yapabilmek için 3 imza gerektiği, buna rağmen bu ödeneğin sadece bir kişinin yetkisine dayanarak kullanıldığı iddiasının da açılanması gerektiğini belirten Tanrıkulu,  “Maliye Bakanı ve ilgili Bakanın imzasının olmadığı halde kullanılan ödenek sayısı ve bu ödeneklerin toplam miktarı nedir? Hangi tarihlerde ne amaçla kullanılmıştır?Örtülü ödenekten 16 Nisan Anayasa Referandumu için harcama yapılmış mıdır? Yapılmış ise, hangi amaçla ve ne tutarda yapılmıştır?” sorularına yanıt istedi.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bozdağ: Türk yargısı tartışmasız Alman yargısından daha adil

SONRAKİ HABER

Merkel'den Erdoğan'a: Provokasyon yarışında yer almayacağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa