12 Mart 2017 05:48

2 milyonu aşkın öğrenci YGS'de ter döktü

Yükseköğretim Geçiş Sınavı bugün tüm yurtta gerçekleşti. 2 milyon 266 bin kişi sınava girdi.

Paylaş

Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) bugün gerçekleşti. 2 milyon 266 bin adayın ter dökeceği sınav, saat 10.00'da başladı, 12.40'ta sona erdi.

Eğitim Sen, sınav öncesi yaptığı açıklamada Türkiye’de eğitim sisteminin öğrencileri eğitmediğini, sadece sınava hazırladığını belirterek, sınav merkezli eğitim anlayışının terk edilmesi çağrısında bulundu.

ÖĞRENCİLER BARAJI AŞAMIYOR

Sendikadan yapılan açıklamada son 5 yılın YGS sonuçları üzerinde yapılan değerlendirmelere de yer verildi. Buna göre 2012 yılından bu yana sınava giren adaylardan yüzde 11.36’sı ilk baraj puanı olan 140 puanın altında kaldı. Ortalama 100 adaydan yaklaşık 40’ı ise 180 puan barajını aşamadı. Geçtiğimiz yıl 32 soru çözme başarısını gösteremeyenlerin oranı yüzde 24.40, 16 soru çözemeyenlerin oranı ise yüzde 11.19 oldu. Son 5 yılda ise hiçbir alanda net soru çözüm ortalaması 20 soruya ulaşamadı.

‘EĞİTİMDE YAPISAL SORUNLAR VAR’

Bu tabloyu değerlendiren Eğitim Sen, ortalamaların sadece okullar arasında değil, bu okullarda okuyan yurttaşların arasındaki gelir dağılımı makasının da giderek açıldığını gösterdiğini belirtti. Seçimli ve elemeli sınavların objektifler sonuçlar üretmediği, eğitim sisteminin yapısal sorunları olduğunun PISA sınavlarında da açığa çıktığına dikkat çeken Eğitim Sen açıklamasında, “İlköğretimden başlayarak üniversiteye kadar, sürekli olarak yapılan sınavlara endekslenmiş bir eğitim sisteminin nitelikli olması nasıl mümkün değildir. Öncelikli olarak yapılması gereken, öğrencilerimizi sınav cenderesinden kurtarmaktır. Öğrencileri birbiri ile rekabet eden değil, onları geliştiren, çok yönlü bilgi ve beceri kazandırıcı, nitelikli bir eğitim anlayışı benimsenmelidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Satürn'ün 'mantı' görünümlü uydusu: Pan

SONRAKİ HABER

Hollanda'dan sınır dışı edilen Bakan Kaya, Türkiye'ye döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...