12 Mart 2017 03:36

Russell Westbrook, Wilt Chamberlain’i geride bıraktı

NBA'de Oklahoma City Thunder'ın yıldızı Russell Westbrook, bu sezonki 32. triple-double'ına imza attı ve Efsane Wilt Chamberlain'i geride bıraktı.

Paylaş

NBA'de tarihi bir sezona imza atan ve triple-double(3 istatistik hanesinde çift haneli rakamlara ulaşmak) ortalamalarını koruyan Russell Westbrook, Utah Jazz karşısında takımını 33 sayı 11 ribaunt 14 asistle, 112-104’lük galibiyete taşıdı.

Bu sezonki 32. triple-double’ına imza atan Westbrook, böylece Wilt Chamberlain’i geride bırakarak bir sezonda en fazla triple-double yapan ikinci oyuncu unvanını elde etti. Listenin bir numarasında NBA tarihinde sezonu triple-double ortalamalarıyla tamamlayan tek oyuncu olan Oscar Robertson’ın 1961/62’deki 41 maçlık performansı var.

Westbrook geride kalan 66 maç sonunda 31.9 sayı 10.5 ribaunt ve 10.1 asist ortalamalarıyla oynuyor. Thunder’ın yıldızı kalan 16 maçta 9.5 asist ve 7.8 ribaunt ortalamaları tutturduğu takdirde tarihe adını yazdıracak.

Geceyi triple-double’la tamamlayan bir başka oyuncu LeBron James’ti. Cleveland Cavaliers, 3 maçlık yenilgi serisini Orlando Magic deplasmanında 116-104’lük galibiyetle sonlandırırken James, 24 sayı 12 ribaunt 13 asist üretti. James, bu yılki 9. triple-double’ına imza atarak kişisel rekorunu yeniledi.

Sezonun ikinci yarısında müthiş bir çıkış yakalayan Miami Heat, Play-Off için mücadelesini sürdürüyor. Heat, sahasında Toronto Raptors’ı 104-89 yenerek üst üste dördüncü kez kazandı. (SPOR SERVİSİ)

Mithat Fabian Sözmen: Triple-double devrimi... Neden şimdi?

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Adıyaman Bakan Avcı’ya Ağrı Dağı’nı sordu

SONRAKİ HABER

ABD, Tahrir Şam Heyeti'ni terör örgütleri listesine aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...