27 Kasım 2016 06:22

Russell Westbrook'un tarihi 'Triple-Double' sezonu

NBA'de Russell Westbrook, Oscar Robertson'dan bu yana sezonu triple-double istatistikleriyle tamamlamaya en yakın isim.

Paylaş

NBA’de Oklahoma City Thunder’ın yıldızı Russell Westbrook, tarihi bir sezon geçiriyor. Westbrook, takımının Detroit Pistons’ı 106-88 yendiği maçta bu yılki 7., son 6 maçtaki 4. triple-double’ını(3 istatistik hanesinde çift basamaklı sayılara ulaşma) yaptı. 17 sayı 13 ribaunt 15 asistle oynayan Westbrook, kariyerindeki toplamda 44. triple-double’a imza attı. Westbrook böylece LeBron James’i yakaladı. Skorer oyun kurucu, James’le birlikte NBA tarihinin en fazla triple-double yapan 6. oyuncusu ancak Westbrook, bu rakama James’ten 395 maç daha az oynayarak erişmeyi başardı.

1 RİBAUNT DAHA ALSAYDI...

Westbrook’un önünde sırasıyla Larry Bird(59), Wilt Chamberlain (78), Jason Kidd (107), Magic Johnson (138), Oscar Robertson (181) bulunuyor. NBA tarihinde daha önce normal sezonu triple-double istatistikleriyle bitirebilen tek oyuncu Oscar Robertson’dı. Westbrook’un bu yılki performansıyla bu tarihi başarıyı tekrarlayıp tekrarlayamayacağı merak konusu. Westbrook ligde geride kalan 18 maçta 31.1 sayı 9.9 ribaunt 11.1 asist ortalamalarıyla oynuyor. Bir başka deyişle triple double ortalamasından yalnızca 1 ribaunt uzaklıkta.

WESTBROOK'UN HANDİKABI

Russell Westbrook geçtiğimiz sezon toplam 18 triple-double’a imza atmıştı. Bu yılki gidişatını koruması halinde sezonu 33 triple-double’la tamamlayacak. Bu, Oscar Robertson’ın 1961/62’deki 41 triple-double’ından sonraki en yüksek rakam. Westbrook’un takımı, Robertson’ın takımından maç başına 25 hücum daha az gerçekleştiriyor. Bu, Westbrook’un Robertson’la rekabetinde bir dezavantaj anlamına geliyor.

BİR OLUMSUZ NOT

Ancak Westbrook’un top kullanma oranlarının da bir NBA rekoru olduğunu belirtmek gerek. Daha önce rekor yüzde 38.74’le Kobe Bryant’a aitti. Westbrook ise yüzde 41.1’le bu alanda açık ara en yüksek rakama sahip. Oscar Robertson’ın döneminde bu istatistikler tutulmuyordu. Westbrook aynı zamanda maç başına 5.4 top kaybı yapıyor. Bu da Westbrook için olumsuz bir rekor olarak göze çarpıyor.

NBA'DE GECENİN MAÇLARI

NBA’de gecenin diğer maçlarında şu sonuçlar alındı: Washington Wizards-San Antonio Spurs 100-112 * Charlotte Hornets-New York Knicks 107-102 * Miami Heat-Memphis Grizzlies 107-110 * Golden State Warriors-Minnesota Timberwolves 115-102. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TSK'den 'kimyasal gaz' açıklaması

SONRAKİ HABER

Fidel Castro: Maradona’nın hayatını kurtaran adam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...