10 Mart 2017 20:45

Almanya’da Bakan Kaya'nın toplantısı da iptal edildi

Almanya'da toplantısı iptal edilen bakanlar arasına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı.

Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Almanya Essen'de bugün yapılması planlanan toplantısı iptal edildi. Toplantının, salonun izninin sadece Pazar ve tatil günleri için geçerli olması nedeniyle, belediyenin salon sahibini uyarması üzerine iptal edildiği öğrenildi.

Almanya'da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu'nun katılacakları referandum toplantıları da farklı gerekçelerle iptal edilmişti.

WAZ gazetesinde yer alan habere göre, ‘Efes Festsaal’ adlı salonunun sahibi Ali Bayraklı, 23 yıldır salonda çeşitli etkinlikler yapıldığını ve bugüne kadar hiç kimsenin arayıp sormadığını belirterek, cuma günü öğleyin polis, itfaiye ve zabıta yetkilileriyle toplantıya çağrıldığını söyledi.

SÖZCÜ LENZ: KONTROL EDECEĞİZ

Belediye Sözcüsü Silke Lenz, salon sahibinin sadece Pazar ve tatil günleri için izninin olduğu konusunda uyarıldığını, bunun üzerine salon sahibinin toplantıyı iptal etme sözü verdiğini söyledi. Sözcü Lenz, salon sahibinin iptal sözünü tutup tutmadığını belediye olarak zabıta ve polis aracılığıyla kontrol edeceklerini de belirtti.

Bakan Sayan'ın toplantısının pazar gününe kaydırılıp kaydırılmayacağı, ya da başka bir salon bulunup bulunmadığı şimdilik netlik kazanmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya Sayan'ın Hollanda'da yapacağı toplantı da iptal edilmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kiraz ağacı dikerek nükleer karşıtı eylem yaptılar

SONRAKİ HABER

KHK ile ihraç edilen öğretmenler öğrencileriyle buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...