10 Mart 2017 02:30

Hollanda, Türkiye'den bir bakana daha salon vermedi

Hollanda’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya Sayan'a konuşma yapması için salon verilmedi.

Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya Sayan'ın cuma günü öğleden sonra Hollanda’nın Hengelo kentinde AKP taraftarları ile bir araya geleceği salonun, “başka bir gerekçe” ile kiralandığı ortaya çıktı.

AKP Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi, perşembe günü sosyal medya üzerinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayan'ın, cuma günü Hollanda'ya geleceğini duyurmuştu. Hengelo Belediye Başkanı Schelberg, sahte bir gerekçe ile salon sahibi ve kendisinin oyuna getirilmeye çalışıldığını söyledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre salon sahibi, “Belediye başkanı ile görüşerek, salonu kiraya vermeme kararı aldık” dedi. İşletmeci, rezervasyon iptali kararında, Rotterdam'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yapacağı toplantı konusunda yaşanan tartışmaların da etkili olduğunu söyledi.

Hollanda hükümetinin, Türk bakanların ülkelerinde kampanya yapmasını istemediğine işaret eden Schelberg, “Bu ziyaretin gerçekleşeceğini düşünmüyorum” dedi. Bu gelişmenin ardından Bakan Sayan'ın Hollanda'ya gelip gelmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise Çavuşoğlu'nun, Hollanda’da 15 Mart’ta yapılacak seçimin öncesinde ya da sonrasında ülkelerine gelmesini istemediklerini vurguladı. Türk mevkidaşı ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Rutte, “Can sıkıcı durumlardan kaçınmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise kendisine salon verilmemesine ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin açıklamasına karşın Cumartesi günü Rotterdam'a gelmekte kararlı. Çavuşoğlu, Hollanda hükümet yetkililerinin, 15 Mart'taki seçimler nedeniyle aşırı sağcıların tepkisinden çekindiği için, ziyaretine sıcak bakmadıklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD karşıtı koalisyon ABD'de buluşacak

SONRAKİ HABER

Tutuklu vekiller için komisyon kurulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...