07 Mart 2017 14:08

Ankara’da asbestin varlığı kanıtlandı

Meslek Odaları yaptığı açıklamada MTA raporunun Havagazı Fabrikası çevresinde asbestin varlığını ve çevreye yayıldığını tespit ettiğini bildirdi.

Paylaş

MTA'nın Ankara Havagazı Fabrikası'na dair hazırlandığı raporda asbestin varlığı ve çevreye yayıldığı kanıtlandı. Rapor, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek aleyhinde mahkemeye sunulacak.

350 ton asbestli malzeme olan Havagazı Fabrikası’nın hiçbir önlem alınmadan 25 Şubat’ta yıkılması sonrasında yüzey ölçümleri yaptırarak asbesti tespit ettiren ve konuyu yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası’nın çapraz sorgu için numuneleri gönderdikleri Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) raporu kamuoyuyla paylaşıldı. Rapor da asbestin varlığı ve çevreye yayıldığı kanıtladı.

Raporun sonuçları, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) ve Türk Toraks Derneği’nde düzenlediği "Kentsel Dönüşüm ve Asbest Tehlikesi" başlıklı panelde gündeme geldi.

Meslek odaları, panelde MTA raporunun da Havagazı Fabrikası çevresinde asbestin varlığını ve çevreye yayıldığını tespit ettiğini bildirdi.

Böylece Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in asbestli yıkım yapmadığına dair ifadelerinin doğru olmadığının iki raporla bilimsel olarak kanıtlanmış olduğunu vurgulayan meslek odaları, MTA raporunun uzman değerlendirmeleriyle detaylı bir şekilde kamuoyuna açıklanacağını kaydetti. 

25 Şubat’ta asbest yönetmeliğine aykırı bir şekilde halkın sağlığını tehdit ederek yıkım gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunan meslek odaları MTA raporunu da mahkemeye sunacaklarını duyurdu. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz'de 3.2 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Yazaki ve Delphi işçileri Ekmek ve Gül'e yazmıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...