04 Mart 2017 11:19

Diyarbakır'dan Barzani'ye çağrı: Şengal'den çekilmeliler

DTK, DBP, HDP, TJA ve HDK, Şengal'deki çatışmayla ilgili ortak açıklama yaptı: Barzani’ye çağrımızdır, derhal geri çekilmeliler.

Paylaş

DTK, DBP, HDP, TJA ve HDK, Roj Peşmerge Birliği ile Şengal Direniş Birlikleri arasındaki çatışmaya ilişkin ortak açıklama yaptı: Sayın Barzani’ye çağrımızdır; derhal geri çekilmeliler.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Kongresi, KDP’ye bağlı Roj Peşmerge Birliği ile Şengal Direniş Birlikleri arasında çıkan çatışmayla ilgili olarak DBP Genel Merkezi Danışma Bürosu’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul katıldı.

‘KİRLİ PAZARLIK’

Toplantıda ortak basın açıklamasını okuyan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, çatışmaların Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin Ankara ziyaretine müteakip geliştiğine dikkat çekerek, “Görüşme ardından Türk askerlerinin Minbic’e yönelik saldırısı ve aynı zamanda KDP’nin Xanesorê’ye saldırısı dikkat çekicidir. Bu saldırılar Barzani ve Türk devletinin anlaşmaya vardığını ortaya koyuyor. Barzani’nin bugüne kadar Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretlerden sonra, Kürt halkına karşı katliamlar uygulanmıştır. Artık herkes bu görüşmelerin Kürt halkına yönelik katliamlar ve Kürt halkının kazanımları üzerine yapılmakta olduğunu biliyor. Sayın Barzani kamuoyuna açıklamada bulunmalı. Sayın Barzani iyi bilmelidir ki, sessizliğinin Kürt halkına karşı ihaneti kabul ettiği anlamına gelmektedir. Yaptıkları açıklamalara bakılınca kirli pazarlıkları açığa çıkmaktadır” diye konuştu.

‘SALDIRILARINI SONLANDIRMALI’

Barzani’nin Şengal’i kendi kaderine bıraktığından dolayı hesap vermesi gerektiğini söyleyen Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: “KDP bugün DAİŞ çetelerinin silahı ile Êzidî halkına saldırmakta ve DAİŞ’in yarım bıraktığı 74’üncü fermanı tamamlamaya çalışmakta. Halkın direnişi ile sonuçsuz kalan DAİŞ saldırıları ardından bu kez yeni güçler saldırmakta. Soruyoruz; bu sevkiyat ile yeni saldırıların hazırlığımı yapılıyor? Sayın Barzani derhal saldırıları sonlandırmalı ve güçlerini Êzidî halkının topraklarından geri çekmelidir.”

Êzidî halkına yönelik saldırıları kendilerine yönelik kabul ettiklerini ifade eden Güven, saldırılara sessiz kalmayacaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

{{310770}}

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlı kadınlar da 8 Mart yasağını geri çektirdi

SONRAKİ HABER

Alman Belediyeler Birliği: Sorunu belediyelere yıkmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa