03 Mart 2017 13:39

HDP’den iş cinayetlerini araştırma talebi

HDP’li Burcu Çelik, yakın zamanda gerçekleşen iş cinayetlerinin İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği İnceleme Alt Komisyonunca araştırılmasını talep etti.

Paylaş

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik, son günlerde artan iş cinayetlerinin araştırılması için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Komisyonun alt komisyonu olan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği İnceleme Alt Komisyonu'na başvurdu. “İşçi cinayetleri sebebiyle canlarımız gitmeye devam ediyor” diyen Çelik, Sezgin Altın, Semih Mert, Ahmet Coşkun, Celal Kaçar, Hayrettin Çelik isimli işçilerin başka şehirlerde, çeşitli sebeplerle, yeterli iş güvenliği ortamı sağlanmadığı için iş cinayetlerine kurban gittiklerine dikkat çekti.

AĞIR YARALI 5 SAAT HASTANEDE BEKLEDİ

Çelik’in Meclis gündemine taşıdığı iş cinayetlerinden biri Bursa’da yaşandı. Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ACT Otomotiv fabrikasında çalışan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Semih Mert, üzerine kaynak makinesinin düşmesi nedeniyle kaldırıldığı hastanede can verdi. Gerekli önlemler alınmadığı için kazanın gerçekleştiği belirtilirken, trafo ile kaynak makinesi arasında sıkışıp ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mert, Uludağ Üniversitesi Hastanesi acil servisinde yer olmadığı için 5 saat boyunca bekletildi. 6 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Mert, 13 Şubat Pazartesi günü yaşamını yitirdi.

OSMANİYE’DE İŞÇİ SERVİSİ CAN ALDI

İstanbul Şişli’de yapımı devam eden inşaatta çalışan 47 yaşındaki işçi Ahmet Coşkun’un 30 metre yüksekten beton zemine düşerek hayatını kaybettiğini aktaran Çelik, Sezgin Altın’ın ise  Muğla’nın Fethiye İlçesi’ndeki krom madeninde kontrollü patlama sırasında göğsüne ve başına kaya parçaları isabet ederek öldüğünü ifade etti.

34 yaşındaki Celal Kaçar, televizyon anteni takmak için çıktığı 6 katlı apartmanın çatısından merdiven boşluğuna düşerek yaşamını yitirirken, bugün Osmaniye  Ceyhan’da devrilen işçi servisinde ise Hayrettin Çelik isimli işçi can verdi. Kazada 19 işçi de hastaneye kaldırıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Toğrul akademisyen intiharlarını sordu

SONRAKİ HABER

Gelecek kaygısı ‘bu sefer başka’ dedirtiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...