04 Mart 2017 04:22

8 yılın 8 Mart’ı neler değiştirdi neler!

Kadın cinayetlerinin, istismarın, şiddetin, tacizin, bu denli arttığı, kadınların eve kapatılmaya çalışıldığı günümüzde kadınların susmaması gerek.

Paylaş

Nurhayat FARIMAZ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği olarak Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği ile birlikte, 8 yıldır yöre derneklerine çağrı yaparak etkinlikler düzenliyoruz. İki kadın derneği olarak birbirimizi destekliyoruz ve ortaklaşa yaptığımız çalışmalar kadın dayanışmasını büyütüyor.

Bu yıl da 13 dernekle bir araya geleceğiz. 8 Mart etkiliğinden önce basın açıklaması düzenleyerek Mamaklı kadınların taleplerini dile getireceğiz, oradan hep birlikte salona gideceğiz. Etkinlikte Emek Kadın Koromuz ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin semah ekibi de sahne alacak. Şarkılarımızla, türkülerimizle, davullu zurnalı halaylarla seslerimizi, ellerimizi birleştireceğiz.

8 yıl önce çağrı yaptığımızda toplantımıza katılan derneklerin başkanlarının hepsi erkekti, tek kadın bendim. Yedi yıl sonra durum artık tam tersi idi, toplantıda sadece bir erkek yönetici vardı. Bu yıl ise yarı yarıya kadın var toplantılarda ama erkek yöneticiler yine de söz sırasını kadınlara vermemekte ısrarcı. Yani aslında bizler ilk mücadeleyi toplantılarımızda söz almak için veriyoruz. Dernek yönetimlerinde kadınlar olsa da konuşanlar genelde erkekler oluyor, hayatın her alanında olduğu gibi...

Kadınların bir araya gelmesi ve sokağa çıkması çok önemli. Çünkü kadın cinayetlerinin, tacizlerin, çocuk istismarlarının bu denli arttığı, kadınların eve kapatılmaya çalışıldığı günümüzde kadınların susmaması gerek. Burada kadın derneklerinin ne kadar önemli bir rol üstlendiğini de görmeliyiz. O zaman “OHAL’de de bu halde de susmayacağız” diyor ve tüm kadınları 8 Mart’ta mücadeleye çağırıyoruz.

 

ÖNCEKİ HABER

Hayata seyirci kalmıyoruz, sahneyi devralıyoruz!

SONRAKİ HABER

İşsizlik fonunun varlığı 103 milyar TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...