03 Mart 2017 10:56

İzmir Aliağa'da hacizli gemiden denize yakıt sızdı

İzmir Aliağa’da Karadut Mevkii'nde 'Bodyer' adlı kuru yük gemisinden oluşan sızıntı dolayısıyla deniz yüzeyi yakıtla kaplandı.

Paylaş

Aliağa'nın Karadut Mevkisi'nde hacizli olarak demirli bulunan beş gemiden biri olan 97.8 metre boyunda, 3 bin 936 grostonluk, 1991 yapımı, Türk bayraklı 'Bodyer' isimli kuru yük gemisinin akaryakıt tankından bilinmeyen bir sebeple dün litrelerce yakıt denize sızdı.

Gelen ihbar üzerine Aliağa Liman Başkanlığı yetkilileri, gemiden sızan yakıttan bölgenin zarar görmemesi için, geminin etrafını bariyerlerle çevirdi. Herhangi bir mürettebatın bulunmadığı gemi çevresinde ekiplerin aldığı önlemler sürerken, tankında bulunan akaryakıtın tahliye edilmeye başlandığı öğrenildi. Aliağa Liman Başkanlığı'na bağlı ekipler, ikinci günde de deniz temizliği çalışmalarına devam etti. Hacizli gemilerin yol açabileceği çevresel felaketler ve deniz trafiğini tehdit etmesi ile ilgili çeşitli kurumların uyarılarına rağmen herhangi bir önlem alınmamasına karşı vatandaşlar tepkilerini dile getirirken, insan sağlığı ve doğaya karşı büyük tehdit oluşturan ve yıllardır hiçbir işlem yapılmayan gemilerle ilgili bir an önce çözüm bulunmasını istedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de makine mühendislerinden konser

SONRAKİ HABER

Köylüler HES şirketine geri adım attırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...