02 Mart 2017 10:51

CHP’li Tüm: ETİ Maden, madencilerindir; devredilemez

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ETİ Maden şirketinin Varlık Fonu’na devredilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek Varlık Fonu uygulamalarına ve ETİ Maden şirketi’nin Varlık Fonu’na devredilmesine tepki gösterdi.

Eti Maden’in daha verimli yönetilmesi iddiasıyla KHK’yle Varlık Fonu’na devredileceği iddiasının gerçekdışı olduğunu söyleyen Tüm, “Çok iyi biliyoruz ki burada asıl amaç kamu şirketlerini, TBMM’nin ve Sayıştay’ın denetiminden kaçırmaktır. Dünya genelinde, ülkelerin kurdukları Varlık Fonları, ülkedeki bütçe fazlasını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlar. Ancak Türkiye’nin 420 milyar dolara yaklaşan dış borcu var. Ekonomi, son yılların en durgun ve en kötü dönemini yaşamaktadır” dedi.

PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYİZ

Ülkenin değerlerinin Varlık Fonu’na devredilmesini dolaylı yoldan özelleştirme olarak nitelendiren Tüm, “Petrolün tükenmekte olduğu bir dönemde, artık yaşamın her alanında kullanılmaya başlanan bor madeni Türkiye halkının ortak malıdır. Birileri İstanbul’a bir kanal açıp etrafına villa yapacak diye, Edirne’den Kars’a kadar yoksulluklar içinde yaşayan halkın kaynakları asla birilerine peşkeş çekilemez” ifadeleriyle hükümeti eleştirdi.

Petrol-İş Sendikası’nın taleplerini de Meclis gündemine taşıyan Tüm, Eti Maden ve Varlık Fonu’na devredilen diğer tüm şirketler için herkesi mücadeleye davet etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BES: Vergi ve ücrette adalet istiyoruz

SONRAKİ HABER

HDP 3 ilde 'Hayır' çalışmasını başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...