27 Şubat 2017 05:40

Hande Fırat ve Hürriyet, ‘havuz’un hedefinde!

‘Karargah rahatsız’ başlıklı haberi nedeniyle tepki gören Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, hükümete yakın köşe yazarlarının yine hedefiydi.

Paylaş

Hürriyet gazetesinin ‘Karargah rahatsız’ başlıklı haberine tepkiler sürüyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana hükümete yakınlığıyla bilinen gazete ve köşe yazarları, gerek haberde imzası olan Hande Fırat’ı gerekse Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ı darbecilikle suçlamayı sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' manşetine dair “Kendi menfaatleri doğrultusunda 'halkı kendi ordusu ile karşı karşıya getirmeye' çalışanlar, mutlaka bunun hesabını verecekler” dedi.

Bulut, Star gazetesinde yayınlanan yazısında şunları söyledi:
“Cumartesi günü atılan manşet Millet'e, Devlet'e ve Lider'e açıkça bir tehdittir. Bir vatandaş olarak tehdit edenlere diyorum ki; topunuz birlikte gelin! Bu son gelişiniz olacak! Son söz: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'kurumsal kimliği'ni' bu tip 'algılama oyunlarına bulaştıranlar' ve kendi menfaatleri doğrultusunda 'halkı kendi ordusu ile karşı karşıya getirmeye' çalışanlar, mutlaka bunun hesabını verecekler!”

‘DAHA ÇOK SU KALDIRIRMIŞ’

Sabah gazetesinden Mehmet Barlas ise “Acaba daha başka kimler rahatsızmış?” başlıklı köşesinde “Kartel kuran ve post-modern darbeye çanak tutan basın patronlarından bazılarının hapse girmelerinin herkesin kulağına küpe olduğu zannedilmişti. Ama demek ki bu tür beklentiler daha çok su kaldırırmış” dedi.

Akşam’dan Murat Kelkitlioğlu ise, “Aydın Doğan'ı 'Karargah' kurtaramaz!” başlıklı yazısında “O manşet, hem Hürriyet'in eski alışkanlıklarından kalma bir algı operasyonudur hem de FETÖ'yle mücadelenin had safhaya ulaştığı bir dönemde ilişkilerinin ayyuka çıkmasının yarattığı psikolojinin bir sonucudur” diyerek manşeti atanları FETÖ’yle ilişkilendirdi. Yazıda, “O çok sevdiğiniz, her fırsatta 'yardımınıza' çağırdığınız askeri vesayeti artık geri getiremezsiniz! Bugüne kadar anlamadıysanız, 16 Nisan’da yiyeceğiniz tokatla bunu çok daha iyi anlayacaksınız!” ifadelerine de yer verildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Akkuyu'da skandal rapor: Foklar gitsin santral yapımı sürsün

SONRAKİ HABER

Tiyatro Anadolu ‘Kundakçı’ ile seyircisiyle buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...