25 Şubat 2017 13:46

‘Karargah rahatsız’ haberi Hande Fırat’ı hedef yaptı!

Genelkurmay’a dönük eleştirileri ‘Karargah rahatsız’ başlığıyla haberleştiren Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat ‘hain’ ilan edildi.

Paylaş

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a yönelik eleştiriler ve bazı iddiaların TSK’da rahatsızlık yarattığıne dönük haberine hükümet yanlısı köşe yazarları tepki gösterdi. Başta Cem Küçük olmak üzere bir çok isim Fırat’ı hain ilan etti.

Hande Fırat haberinde TSK içinde başörtüsü yasağının kaldırılması, AKİT gazetesi yazarı Hasan Karakaya’nın ölümünün ardından edilen başsağlığı telefonu, Cumhurbaşkanı ile yapılan yurtdışı ziyaretleri gibi olayların ordu içinde rahatsızlık yarattığını iddia etti. Hürriyet gazetesi haberi manşetten verdi, haberi yapan Hürriyet’in Ankara Temsilcisi Fırat hedef oldu.

Cem Küçük, “Karargah rahatsız” başlıklı haberden dolayı Hande Fırat ve Aydın Doğan’ın tutuklanması için savcıları göreve çağırdı.

Küçük sosyal medya hesabından Hande Fırat ve Aydın Doğan’ı hedef alarak “Bu manşetle beraber Hande Fırat ve Hürriyet intihar etmiştir. Bunun “Genç subaylar rahatsız” manşetinden hiç farkı yoktur” ifadelerini kullandı. Küçük, “Aydın Doğan darbeci genlerini terk etmiyor. Bunlar postal sevicilikten vazgeçmez. Rezalet bu, rezalet. Hande Fırat 15 Temmuz’daki tüm kredini bitirdin. Senin darbe karşıtlığın palavraymış. Bu manşetin hesabını vereceksin. Hürriyet’in yaptığı darbeci alçaklıktır. TSK ve medyadaki son darbeciyi tutuklayana dek bu milletin darbecilerle mücadelesi sürecek” diye yazdı. Küçük, sosyal medya hesabından savcıları göreve çağırdı.

Sabah gazetesinin yazarı Hilal Kaplan ise Hürriyet’in haberini “Herkes haddini bilecek. Cumhurbaşkanı ile millet sizi “FETÖ Silahlı Kuvvetleri” olmaktan kurtardı. Başörtüsünden önce hainlerden rahatsız olsaydınız! Yıllarca başörtülü kovalamaktan, beraber kadeh tokuşturduğunuz için FETÖ’cülerin Karargâh’a yerleşmesine alet oldunuz. Yazık, hâlâ aynı kafa!” dedi.

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu da “Gündem açıktır... Hürriyet ve haberin sorumluları mutlaka hesap vermelidir. 15 Temmuz’u yaşadık, artık bunlara tahammülümüz yok” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı Erol Göka ise “Karargahın neresi olduğunu ve kimlerden oluştuğunu söyleyin, millet gereğini yapsın. Söylemezseniz, fitnecinin en önde gidenisiniz!” diye yazdı.

Bu haberi evet kampanyasını büyütmeye dönük bir hamle olarak yorumlayanlar da oldu. CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu “HAYIR önde gidiyor... Hande Fırat devrede... Karargah rahatsızmış! Danışıklı dövüşle mağduriyet numarasını bu halk bir daha yutmaz” diye yazdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

OHAL’de artan iş cinayetleri başkanlıkta seri hal alacak

SONRAKİ HABER

İzmirli kadınlar: Hükümet bugüne kadar hangi sorunu çözdü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...