25 Şubat 2017 11:02

Japon Kültürü Festivali Kadıköy’de

Japon Kültürü Festivali, 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında İstanbul Kadıköy’de düzenleniyor.

Paylaş

İstanbul Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ‘Japon Kültürü Festivali’ Asya kıtasının iki ucunda bulunan Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk, sanat ve kültür köprüsünü sağlamlaştırmak amacı taşıyor. Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun organizasyonluğunda 25 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında CKM’de gerçekleştirilecek festivalde, Japon gelenekleri ve kültürü, çeşitli yönleriyle tanıtılacak.

Festival, Japonya’da her yıl geleneksel olarak şubat sonundan mart başına kadar kutlanan ‘Hinamatsuri’ (Oyuncak Bebek Bayramı) ile eş zamanlı başlamış olacak. Bu bayramda, özellikle kız çocuğu olan evlerde bahtının açık, kısmetinin bol olması için el yapımı oyuncak bebekler sergileniyor. Festival kapsamında bu gelenek Kadıköy’e taşınarak; Japon bebekleri merdivenli kırmızı bir kaide üzerinde sergilenecek.

Festivalin teması da “Çocuk ve Hayal” olarak belirlendi, etkinlikler çocuklara ve çocuk olmayı unutmamış yetişkinlere yönelik olarak planlandı.

ONUR KONUĞU: KOBAYASHİ YUTAKA

Bir hafta sürecek olan festival sadece Japon kültürünü Türkiye’de tanıtmayı amaçlamıyor, aynı zamanda iki kültür arasında karşılıklı etkileşimi de hedefliyor. Japon ve Türk sanatçıları bir araya getiren “NİTTOTEN 6” resim sergilerinin bu yılki özel konuğu Japonya’nın en ünlü çocuk kitabı yazar ve çizerlerinden olan Kobayashi Yutaka olacak.

Festivalde ikebana ve bonsai (çiçek düzenleme sanatı) atölyeleri düzenlenecek. Katılımcılara kimono giydirilecek ve fotoğraf çekimi olacak. Sumie (mürekkep sanatı), shodo (Japon kaligrafisi), origami (kağıt katlama) dersleri verilecek. Japon çocuk oyunları atölyeleri olacak. Japon dansı ve kılıç sanatı (İaido) gösterileri yapılacak. Geleneksel Japon çay töreni canlandırılacak. Japon oyunu ‘Go’ turnuvası olacak ve Japon filmleri gösterilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da BES Genel Kurulu yapıldı

SONRAKİ HABER

‘Hukukun kalemi rektörlerin hak ettikleri yeri tayin edecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...