25 Şubat 2017 10:41

BES İzmir Şubesi kurulunda ‘hayır’ çağrısı

BES İzmir Şubesi'nin genel kurulunda kamu emekçilerinin iş güvencesi için, referandumda 'hayır'ın güçlü örgütlenmesi gerektiği vurgulandı.

Paylaş

BES İzmir Şubesi'nin genel kurulunda kamu emekçilerinin iş güvencesinin korunabilmesi için referandumda ‘hayır’ seçeneğinin daha güçlü örgütlenmesi gerektiği vurgulandı. 

Adliyeler, vergi daireleri, sosyal güvenlik gibi devlet kurumlarında örgütlü KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası'nın İzmir Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. 

Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen genel kurula delegelerin tamamına yakını, sendikanın genel merkez yöneticileri, çok sayıda emek ve demorkasi örgütünün temsilcisi de genel kurula katıldı. 

Genel Kurulun divan başkanlığınaEğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan salona, salona 'Ne Darbe Ne OHAL, Demokrasi Derhal', 'Kadrolaşmaya ve Baskıya Son', 'Karanlığa Biat Etmeyeceğiz', 'Güvenceli İş, Güvenli Gelecek İçin Mücadele Edeceğiz' pankartları asıldı. 

Genel kurulun açılışanda konuşan mevcut başkan Musa Sever, zor bir dönemden geçtiklerini dile getirerek "İzmir'de emek ve demokrasi güçleri birlikte önemli işler yaptık. Ceberrut iktidar hepimize zor zamanlar yaşattı. 7 Haziran'da başlayan süreç, OHAL ile birlikte en üst aşamasına geldi. Milli irade diyenler başta Kürt illeri olmak üzere topyekün halka savaş açtı. Kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmak isteyen hükümet, KESK'e de saldırmaktan geri durmadı. Binlerce üyemiz açığa alındı, ihraç edildi. Ama biz mücadeleyi KESK bütünlüğü içinde sürdürmeye devam ediyoruz" dedi. 

Referandum seçimlerine de değinen Sever şunları söyledi "16 Nisan'da ülkeye deli gömleği giydirilmek isteniyor. Cumhurbaşkanı anayasayı da delerek kendi saltanatını yaratmak istiyor. Bizim referandumda hayır sonucunun çıkması için hepimizin sorumluluğu var. Çocuklarımıza karanlık bir Türkiye bırakılmaması, aydınlık bir ülke, kamu emekçilerinin iş güvencesi için hep birlike mücadele edelim. 16 Nisan'da hayır çıktığında AKP diye bir şey kalmayacak. Sendikalara da daha çok sahip çıkma, dayanışmayı büyütme zamanı". 

Tek liste ile girilen seçimlerin sonucunda yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Güven, Muzaffer Lafçı, Deniz Çetin, Fatma Arslan, Özcan Balkaya, Çağlar Yıldız, Zeliha Yurtsever Çalık. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’ın öyküsünü PEN yayınladı

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de çocukların bulduğu cisim patladı: 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...