Prof. Dr. Erçin, kanseri faşizm ile bağdaştırarak anlattı
Kocaeli Dayanışma Derslerine katılan Prof. Dr. Cengiz Erçin, kanseri faşizm ile bağdaştırarak anlattı.

Tıp Öğrenci Kolu’nun (TÖK) çağrısıyla Kocaeli Dayanışma Dersleri'nin 3'üncüsünde öğrencileriyle buluşan Prof. Dr. Cengiz Erçin, “Biyolojide yaşam biçimleri" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenlerle dayanışma dersleri başlatan TÖK, 3'üncü derste tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Kanser hücresindeki değişim ve dönüşüm aşamasını toplumlardaki faşizm ile bağdaştıran Erçin, kötülüğün sıradanlığı durumuna da değindi. Kanser oluşumunun aşamalarını da sıralayan Erçin, "Kanserin en zor aşaması metastaz; faşist hücrelerin diğerlerini yurtlarından ederek yerlerini alması durumudur. Tıpkı bir tümörde, kötü huylu hücrelerin çoğalmasında olduğu gibi. Sıradanlaşan, normal bir hücre gibi görünmeye çalışan malign hücreler daha hızlı ve saldırgan bir ilerleme gösterirler vücudumuzda" dedi.
Vücudu tehdit eden kötü sinyallere karşı reseptörlerin güçsüzleştiğini ifade eden Erçin, "Çünkü bu kötü kanserojen hücrelere karşı etrafında olan iyi (normal) hücreler yeterince tepki ver(e)miyor tümörü bitirmeye yönelik biyolojik cevaplar göster(e)miyor, bu noktada hücreler duyarsızlaşıyor, vücudu tehdit eden kötü sinyallere karşı reseptörler güçsüzleşiyor" diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et