23 Şubat 2017 13:31

HDP’li Müslüm Doğan, iş cinyetlerini Meclis’e taşıdı

HDP Milletvekili Müslüm Doğan, 2016 yılında meydana gelen iş cinayetleri sonucu en az 1970 işçi yaşamını yitirmesini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan 22 Şubat 2017 tarihinde Elazığ’ın Alacakaya İlçesi İncebayır köyü Kapin bölgesinde krom maden ocağında bir işçinin üzerine üzerine kaya parçası düşmesi sebebiyle yaşamını yitirmesini TBMM gündemine taşıdı.

Müslüm Doğan verdiği önergede 2016 yılında meydana gelen iş cinayetleri sonucu en az 1970 işçi yaşamını yitirmesine vurgu yaparak OHAL’in ilanından sonra iş cinayetlerinde gerçekleşen yüzde 9 artışın nedenini ve bu konuda yapılan çalışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sordu.

Müslüm Doğan tarafından verilen soru önergesi;

1- Basına yansıyan olayla ilgili jandarmanın soruşturma başlattığı belirtilmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

2- Olayın yaşandığı krom maden ocağının çalışma lisansı ne zaman verilmiştir? Krom maden ocağı hangi şirkete aittir? Bu şirkete ait başka maden ocakları var mıdır?

3- Bakanlık olarak krom maden ocağı en son ne zaman denetlenmiştir? Bu denetleme sonucunda herhangi bir aksaklık tespit edilmiş midir?

4- Krom maden ocağında kaç işçi çalışmaktadırlar? Bu işçilerin sigortası zamanında yatırılmakta mıdır?

5- Krom maden ocağında kaç iş güvenliği uzmanı çalışmaktadır? İş Güvenliği Uzmanı olası riskler konusunda işçileri bilgilendirmiş midir? Gerekli güvenlik önlemleri alınmış mıdır?

6- OHAL’in ilanıyla birlikte iş cinayetlerinde gerçekleşen yüzde 9 artışın nedeni nedir? Bakanlık olarak kamuoyuna bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?

7- İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın işçi sağlığına ve işçinin güvenliğine yönelik düzenlemelerini yeterli buluyor musunuz? Bu konuda bakanlık olarak ne çalışmalar yapmaktasınız?

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Demirtaş'a açılan davaya müdahillik talebi

SONRAKİ HABER

Star ve NTV, Katarlı patronların olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...