İntihar eden asistana hastanede tören izni verilmedi

'FETÖ' iddiasıyla açığa alındıktan sonra bunalıma giren ve intihar eden Asistan Dr. Hasan Orhan Çetin için çalıştığı hastanede tören izni verilmedi.

20 Şubat 2017 11:07
Paylaş

’FETÖ’ soruşturması kapsamında açığa alındıktan sonra dün çalıştığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde intihar eden Asistan Dr. Hasan Orhan Çetin için hastanede anma töreni düzenlenmesine izin verilmediği ortaya çıktı.

Türk Tabipler Birliği ve SES İzmir Şubesi, "FETÖ" soruşturması kapsamında açığa alındığı için intihar eden biyokimya asistanı 30 yaşındaki Dr. Hasan Orhan Çetin’in çalıştığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anma ve açıklama yaptı.

Çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı açıklamada “Üzgünüz, Öfkeliyiz, OHAL Kaldırılsın, KHK’ler Geri Çekilsin” pankartı açılırken, sağlıkçılar Dr. Hasan Orhan Çetin’in fotoğrafının bulunduğu kokartları yakalarına astı. Başka hastanelerden de sağlık çalışanlarının katıldığı anmaya, Dr. Hasan Orhan Çetin’in üyesi olduğu Türk Sağlık Sendikası’nın katılım çağrısını geri çevirdiği de öğrenildi.

Anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. İlk olarak konuşan Dr. Hasan Orhan Çetin’in mesai arkadaşı Gürbüz Güngör “Bir yıldır tanıyorum. Bir karıncayı bile incitmezdi. Laboratuvarda sadece doktorluk yapmazdı. Temizliğini, bilgisayarın tamirini, yapabileceği her şeyi yapardı. Bu ilk değil sağlık çalışanların için ama son olsun. Çok üzüntülüyüz. Laboratuvardaki arkadaşlarımız bugün ceset gibi çalıştılar. Işıklar içinde yatsın” dedi.

‘SORUMLUSU OHAL UYGULAMALARIDIR’

TTB Merkez Konsey Üyesi Funda Obuz, Dr. Hasan Orhan Çetin’in, OHAL sürecinde ihraç edilerek ya da açığa alınarak görevinden uzaklaştırılan binlerce sağlık çalışanından yalnızca biri olduğunu belirterek şunları söyledi “OHAL uygulamaları, haksız, ve hukuksuz olarak görevinden uzaklaştırılan Dr. Hasan Orhan Çetin’in yaşamını yitirmesinin doğrudan sorumlusudur. OHAL’in , bir an önce kaldırılması, haksız ve hukuksuz yere açığa alınanların, ihraç edilenlerin görevlerine dönmeleri ve adil yargılanma hakkı için verdiğimiz mücadeleyi güçlendireceğiz.”

HASTANE YÖNETİCİLERİ İÇİN SUÇ DUYURUSU

Son olarak konuşan SES İzmir Şube Yöneticisi Dr. Fatih Sürenkök, yönetimin hastanede anma yapılmasına izin vermediği bilgisini verdi. Bu konuda hastane yönetiminden açıklama yapmasını isteyen Sürenkök “Anmaya izin verilmemesinin hesabının verilmesini istiyoruz. Bu yöneticiler, Hipokrat Yemini’ne uygun davranmamıştır. Hekimlik değerlerini hiçe saydığı için Türk Tabipler Birliği’ne ve İzmir Tabip Odası’na suç duyurusunda bulunuyorum. Bir an önce gereği yapılmalı, hakkında soruşturma açılmalı. Neydi suçu Orhan Çetin’in. Bir terör örgütü üyesiyse bu hastanede bir yıldır işi neydi?” dedi.

‘DR. ORHAN ÇETİN'E SÖZ VERİYORUZ’

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Sürenkök şunları söyledi “Orhan’ı onuncu kata çıkaranlar ve arkasından itenler hesabını vermek zorundalar. Savcılıktaki soruşturma kapatılmamalı ve gıyabında devam edilmeli. Bu yapıldıktan sonra da eğer arkadaşımızın suçu yoksa açığa alma kağıdının altında imzası olan herkes hakkında ölüme sebebiyet vermekten gereken yapılmalı. Orhan Çetin’in cenazesi burada olmasa da biz yine de söz veriyoruz. Gerekeni yapacağız.” Açıklamanın ardından, Dr. Hasan Orhan Çetin’in çalıştığı biyokimya bölümünün önüne kırmızı karanfiller bırakıldı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de yurttaşlar ‘hayır’ için bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Münih Konferansı’ndan geriye kalanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...