16 Şubat 2017 15:37

Okulu AKP seçim bürosuna çevirdiler

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Avcılar’da bir okulun bahçesine ve sınıfların camlarına asılan AKP bayraklarını TBMM’ye taşıdı.

Paylaş

Avcılar’da Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin sınıflarına AKP bayrakları asıldı. Okulun bahçesine de AKP’nin seçim aracı park etti.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Devletin bütün imkanları referandumda ‘evet’ çıkması için seferber edilmiş durumda. Rektörlerden valilere, spordan sanat dünyasına uzanan bir hatta, inanılmaz bir baskı oluşturuluyor. Evet kampanyası için devletin bürokratlarını seferber ediyorlar. İşinden, aşından olmak istemeyenler istemese de bu saçma uygulamalara katlanmak zorunda kalıyor.” dedi. Yaşananları ‘kural tanımamazlık’ olarak niteleyen Yarkadaş, “Panikleyen ve ‘evet’ oyları istediği oranda çıkmayan AKP, tüm yasal ve etik kuralları ayaklar altına alıyor. Bu kural tanımazlık, panik halidir. AKP kaybedeceğini gördükçe hırçınlaşıyor” dedi. Yarkadaş, “Referandumda ‘evet’ çıkarsa, AKP yönetimi her yeri Avcılar’da olduğu gibi parti devletine çevirecek. Okulu adeta parti okuluna çevirmeleri de bir bakıma provadır” ifadesini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Referandum çalışması yapan CHP'li 2 kadına saldırı iddiası

SONRAKİ HABER

Nuriye Gülmen'in eylemine saldırı, çok sayıda gözaltı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...