15 Şubat 2017 16:41

HDP’li Ferhat Encu cezaevinden tahliye oldu

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye oldu.

Paylaş

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanarak cezaevine konulan ve hakkında 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun tahliyesine karar verildi. Kararın ardından, HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın da bulunduğu heyet, Encu'yu karşılamak üzere bulunduğu Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gitti. HDP’liler, Encu'yu çiçeklerle karşıladı. 

Cezaevi önünde kısa bir açıklama yapan Encu, içerde hala başka arkadaşlarının olmasından kaynakları tahliyelere sevinemediklerini söyledi. 

Encu, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bu tahliyeye sevinecek değiliz iki eş başkanımızın hala içeride olması, diğer arkadaşlarımızın rehin tutulması, 70’e yakın belediye başkanlarının, parti yöneticilerinin, birçok il başkanlarımızın siyasi kararla içeride olması aslında Türkiye’deki hukuk sisteminin iktidara ne kadar bağımlı olduğunu, nasıl bir siyasi kararla tutuklandığımızın göstergesidir. Hele referandum sürecinde bizleri çalışamaz hale getirmek istemeleri, halkımıza baskılarla, tutuklamalarla referandumda ‘Evet’i çıkarmak istemelerinin açık bir göstergesi. Bu saçmalığın bir an önce son bulup tüm arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasını, ülkenin barış huzur içerisinde, gelecekte bütün etnik yapıların bir arada yaşamasını talep ediyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz."

'SİYASİ KARARLA BURADAYIZ' 

"Siyasi bir kararla buradayız. Dosyalarımız incelerinse sırf halkımızın yanında bulunduğumuzdan kaynaklı rehin tutulduk. Kimseden korktuğumuz yok, bu ülkenin bir an önce huzura kavuşmasını istiyoruz. Bir an önce bu saçmalıklar bitirilir umarım. Özellikle cezaevindeki süreçte bizleri yalnız bırakmayan Kürdistan’dan Türkiye’den Avrupa’dan bize dayanışma mesajı gönderen herkese teşekkür ediyoruz. Bizi sahiplenen halkımıza, sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onların direnişi cezaevinde direnişimiz oldu. Herkese ayrı ayrı teşekkürümüzü sunuyoruz."

'HAYIR'LI BİR KARAR

Encu'nun ardından konuşan HDP'li vekil Hüda Kaya ise gelişmeyi "Hayırlı" bir gelişme olarak niteledi. Kaya, "Bu hayırlı gelişmelerin artmasını bekliyoruz ve umuyoruz. Ülkemizin bunun gibi demokratik ve özgürlükçü ve gelişmelere ihtiyacı var. Şu an onlarca milletvekili arkadaşımız ve eş başkanlarımız hala duvarların arkasında tutuluyor. Bu insanlar tutsak durumda hakikatin yerini bulacağı umudunu tazeliyoruz" dedi.

Encu ve beraberindekiler yapılan konuşmaların ardından cezaevi önünden ayrıldı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray - Beşiktaş derbisinin tarihi açıklandı

SONRAKİ HABER

Askeri helikopter otobana indi, pilot sürücülere yol sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...