13 Şubat 2017 14:11

Barış Annesinin mezarının da olduğu 23 mezara yıkım talimatı

Batman'da aralarında 10 Ekim Katliamında yaşamını yitiren Barış Annesi Meryem Bulut'un mezarının da olduğu 23 mezar taşı için yıkım talimatı verildi.

Paylaş

Batman Cumhuriyet Savcılığı, İkiztepe Mezarlığındaki 23 mezar taşını “Örgüt propagandası” sayarak yıkma talimatı verdi. Yıkılması istenen mezarlar arasında 10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitiren Barış Annesi Meryem Bulut ile Aycan Kaya’nın da mezarları bulunuyor. 

DİHABER'da yer alan habere göre, Batman Cumhuriyet Savcılığı tarafından merkeze bağlı İkiztepe Mezarlığında bulunan farklı tarihlerde ve yerlerde yaşamını yitiren YPS, YPG, YPJ ve PKK’lilerin mezarlıklarının yıkılması için ailelerine tebligat gönderildi.

Ailelere gönderilen tebligatta toplamda 23 mezarın üzerinde bulunan şekillerden ve renklerden dolayı “örgüt propagandası” içerdiği iddiasıyla mezarlarının aileleri tarafından yıkılması gerektiği ve yıkılmadığı taktirde de kolluk güçleri tarafından yıkılacağı belirtildi. 

Mezarlık hakkında Batman Cumhuriyet Savcılığı tarafından gönderilen tebligatta şunlar öne sürüldü: “Çıkan çatışmalarda ölen örgüt mensuplarının cenazelerinin yer aldığı mezar taşlarının üzerinde ‘örgüt propagandası’ yaptıkları, bu kapsamda 31/10/2016 günü saat 15.00 sıralarında 24-28 kod no’lu ekibimiz rutin devriye görevini ifa ettiği esnada ilimiz İkiztepe mezarlığı içerisinde yapılan kontrollerde toplamda 23 adet ‘örgüt propagandası’ bulunduğu tespit etmiştir.”

Duruma tepki gösteren ailelerin ise, yaşamını yitiren evlatlarının mezarlarını yıkmayacaklarını ve yıkılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. (Batman/DİHABER)

{{262631}}
 

ÖNCEKİ HABER

ABD ile Rakka operasyonu Esad’la ‘diplomatik çözüm’

SONRAKİ HABER

Tüzel: Referandumu en çok işçiler konuşmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa