12 Şubat 2017 12:02

Meslektaşlarından İrfan Değirmenci’ye destek geldi

Referandumda 'Hayır' diyeceğini açıkladığı için Kanal D’deki işine son verilen gazeteci İrfan Değirmenci'ye meslektaşlarından destek geldi.

Paylaş

Referandumda "Hayır" diyeceğini açıkladığı için Kanal D’deki işine son verilen gazeteci İrfan Değirmenci'ye destek veren meslektaşları, 'Aramıza hoş geldin İrfan' dedi.

POLAT: HER GAZETECİ BİR SEÇMEN

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Doğan Medya Grubu'na ait Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin "Evet" kararını hatırlatarak, “Nihayetinde her gazeteci aynı zamanda bir seçmen. İktidar partisinin, hazırladığı başkanlık broşüründe, Erdoğan'ın adını geçirmeden bol bol Erdoğan fotoğrafı kullanarak, referandumun Erdoğan'ı başkan yaptırmak için gerçekleştirildiğini ilan ettiği bir referandum öncesi, gazetecilerin sadece 'Hayır' diyenine karşı 'ilke kılıcı' kullanmak Doğan Grubu'nun tüm basın organlarını AKP'nin o başkanlık broşüründeki bir Erdoğan görseline dönüştürmesinden başka bir anlama gelmiyor” dedi.

GÜVEN: HOŞGELDİN ARAMIZA İRFAN

Bir dönem çalıştığı NTV'de işine son verilen ve çalıştığı IMC TV KHK ile kapatılan gazeteci Banu Güven ise,  meslektaşının işten çıkarılmasına şaşırmadığını söyledi. Güven şöyle devam etti: “Geçmiş olsun diyorum öncelikle kendisine. Şaşırdık mı peki? Hayır. Medya her geçen gün daha da acınacak hale geldi. Bir kere Türkiye'de medya kurumlarının üzerinde ne kadar büyük bir baskı olduğunu gösteriyor. İrfan arkadaşımız da hoş geldi aramıza. Buralar daha iyi valla. Evet geçinmek zor. Alternatif bir takım yollarla sesimizi duyurmaya devam ediyoruz.”

Değirmenci’nin hem kişi olarak hem de duruş olarak çok sayıda takipçisinin olduğunu ifade eden Güven, “İrfan'ın çok sağlam bir takipçisi var. Onlar öyle ya da böyle kendisini takip etmeye devam edecek. Benzer tecrübeyi yaşamış biri olarak bunu gördüm. Ben Doğan Medya Grubu'nun da içinde bulunduğu durumdan hiç hoşnut olmadığına eminim” diye belirtti.

GÜÇ: 'HAYIR' YASAKLANMIŞ

“Fatih çekirge 'Evet' yazıyorken İrfan değirmenci 'Hayır' dediği için işten atılıyor. Bu ‘ileri demokrasinin’ ne kadar yaygınlaştığını gösteriyor” diyen Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İstanbul Temsilcisi Uğur Güç de, bu ülkede gazeteciler için cezaevi ve işsizliğin iktidar tarafından yaygın bir şekilde kullanıldığının altını çizdi. Değirmenci için, “Kendisi sözünü sakınmayan her zaman gerçekleri aktarmaya çalışan bir haberci olmuştur. Bu günden itibaren o da işsizlik ile tanıştı maalesef. Arkadaşımız için de geçmiş olsun demekten başka bir şey diyemiyoruz. Bu ülkede 'Hayır' demek yasaklanmış bir durumda adeta" şeklinde konuştu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Bakan ilaç rüşveti iddiasına ‘Hayır’ diyemedi

SONRAKİ HABER

DİDF: Türkiye’nin geleceği için tek adama ‘hayır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa