12 Şubat 2017 07:49

İrfan Değirmenci: Belki de böylesi daha ‘hayır’lı olmuştur!

Referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıkladığı için Kanal D’deki işine son verilen İrfan Değirmenci Evrensel’e konuştu.

Paylaş

Meltem AKYOL
İstanbul

Referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıkladığı için Kanal D’deki işine son verilen İrfan Değirmenci Evrensel’e açıklamalarda bulundu. Değirmenci, “Benim o ekranda devam etmem çoğu kişi için her şeyin normal devam ettiğini ifade ediyordu, belki böylesi daha hayırlı oldu. Normal değil hiçbir şey. Birileri de artık konuşmayı göze alabilir umarım” dedi.

‘HAYIR’ DEDİĞİ İÇİN İŞİNE SON VERİLDİ

Hafta içi her sabah Kanal D’de ‘İrfan Değirmenci ile Günaydın’ programının sunucusu İrfan Değirmenci sosyal medya hesabından ‘partili cumhurbaşkanlığını’ merkeze alan anayasa değişikliği referandumunda neden ‘hayır’ oyu kullanacağını açıkladığı için iş akdi önceki gün feshedilmişti.

Değirmenci, 16 Nisan’daki referandumda ‘hayır’ oyu kullanma sebebini 20 maddede açıklamış, “Bilim insanını, sanatçıyı, yazarı, çizeri, öğrenciyi, işçiyi, çiftçiyi, madenciyi, gazeteciyi, itaat etmeyen herkesi düşman bilene #Hayır!” demişti.

‘HANİ NEREDE TARAFSIZLIK?’

Yazılı bir açıklama yayınlayan Doğan Medya Grubu ise İrfan Değirmenci’nin iş akdinin feshedilmesini ‘tarafsızlık ilkesi’yle gerekçelendirilmişti. Açıklamada, “Arkadaşımız İrfan Değirmenci, sosyal medyada, 10 Şubat tarihinde yazdığı mesajlarla, açıkça kamuoyu gündeminde tartışılan bir konuda taraf olmuştur. Bu nedenle kendisiyle iş akdimizi sonlandırıyoruz” denildi.

Bu açıklama sonrası sosyal medya kullanıcıları Hürriyet’ten Fatih Çekirge’nin de bir süre önce videolu mesajla, referandumda ‘evet’ oyu vereceğini açıklamasını hatırlatarak ‘Hani nerede tarafsızlık?’ diye sormuştu.

‘PARAYA DOYMAYAN GÖREVLİ ELEMANLAR ‘GAZETECİ’ OLMUŞ’

Bütün bu tartışmalar sonrası Evrensel’e konuşan İrfan Değirmenci içinden geçtiğimiz süreç için “Dürüst gazeteciler topyekün hedefte olduğu, çalışılabilecek kurumlar bir bir kapandığı ve de paraya doymayan özel görevli elemanların kendilerini gazeteci diye tanıttığı tuhaf bir dönem bu” ifadelerini kullandı.

‘UMUT HEP OLACAK’

“Bildiğimiz gibi, doğru olduğuna inandığımız gibi yaşamaktır, bazen de direnmek. Bedel ödemeyi göze alarak ama vicdanen rahat” diyen Değirmenci, “Bu ülkede işini değil canını, özgürlüğünü kaybetmek pahasına direnen güzel insanlar oldu. O yüzden umut hep var olacak” ifadelerini kullandı.

Değirmenci şöyle konuştu: “Benim o ekranda devam etmem çoğu kişi için her şeyin normal devam ettiğini ifade ediyordu, belki böylesi daha hayırlı oldu. Normal değil hiçbir şey. Birileri de artık konuşmayı göze alabilir umarım. Bitecek elbet ve devran dönecek, ama bu halk kimin ne olduğunu hep hatırlayacak.”

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci döven okul müdürüne 1,5 yıl hapis istemiyle dava

SONRAKİ HABER

Qamişlo’da patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...