10 Şubat 2017 08:46

Şakirpaşalı gençler: "Başkanlık sistemine hayır!"

Ülke gündeminde olan başkanlık sistemi için gençler neler düşünüyor diye Adana’nın Şakirpaşa Mahallesi’nde ki işçi ve öğrenci gençlerle görüştük.

Paylaş

Adnan KARATAŞ
İbrahim KUNDURU 
Adana

Ülke gündeminde olan başkanlık sistemi için gençler neler düşünüyor diye Adana’nın Şakirpaşa Mahallesi’nde ki işçi ve öğrenci gençlerle görüştük. Başkanlığa karşı olan gençler başkanlığın memleket ve halk açısından daha da kötü olacağını belirtirken mevcut sistemin zaten kötü olduğunu bunun için bir düzenleme yapılmasının daha doğru olacağını başkanlığın ülkeyi daha da gerileteceğini söylediler.
“ŞUANKİ DURUMUN İKİ KATI ZORLUK ÇIKAR”
27 yaşında mobilya işçisi olan Yunus Akcan, başkanlık sistemiyle birlikte şuan ki durumun iki katı zorluklar olacağını belirtirken, her gün patlamalarla insan hayatının hiçe sayıldığı durumların daha da artacağını dile getirdi. Aynı zamanda evli ve bir çocuk babası olan Akcan asgari ücretin kendince yetersiz olduğunu maddi anlamda sıkıntı çektiğini, özel sektörde olduğu için zam da alamadığını belirtti. Bu sebeplerden dolayı başkanlık sistemini onaylamadığını söyledi.
“ZATEN DEMOKRASİ VE ADALET YOK”
Meslek lisesi öğrencisi olan 18 yaşındaki Serkan Kalecek, başkanlığın Türkiye için gereksiz olduğunu, meclisin halkın düşünceleri sorulmadan Erdoğan’ın kendi başına karar almasının olduğu bir sistemin doğru olmadığını belirtirken, şu an ki sistemde demokrasi ve adaletin olmadığını vurgulayarak bunun daha da iyileştirilmesi gerekirken daha da kötüye gideceğini vurguladı. Eğer başkanlık sistemi gelirse bunun bir saltanat sistemine döneceğini söyledi.
İNSAN ÖLÜMLERİ NORMAL HALE GELDİ
Üniversiteye hazırlanan 20 yaşındaki öğrenci Koray Tanır, başkanlığa karşı olduğunu geçmişten yana hiç böyle bir sistemle karşılaşmadığını belirtirken şu an ki sistemde böyle isek başkanlıktan sonra ki sistemde her şeyin daha da kötü olacağını vurguladı. Artık insan ölümlerinin normal hale geldiğini ve insanların bu duruma alıştırıldığının altını çizerek Türkiye’nin de İran gibi olacağını söyledi.  Erkek kuaföründe kalfa olarak çalışan 19 yaşındaki Rıdvan Gökai başkanlık sistemini hiçbir şekilde savunmadığını gerekçe olarak da ortamın daha da kötüye gittiğini belirtirken artık ülkede yaşama güvencesinin kalmadığını dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Yeni sınav sistemine itirazım var!

SONRAKİ HABER

Yeni anayasaya gençlik ne diyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...