10 Şubat 2017 08:34

İktisat kongresine sayılı günler kala

Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi, 9-10-11 Mart 2017’de Büyükada’da gerçekleşecek.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi
İktisadi ve İdari Bilimler
Fakültesi Öğrencileri

Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi dayatılan ezberci sistemde öğrencilerin belli bir sınırda kalması üstüne 15 yıl önce öğrencilerin farklı bir iktisat olduğunu dile getirip bir araya gelmeleriyle ortaya çıktı. Az bir zaman kalmışken bizler de fakültelerimizde toplanıp planlarımızı yapmaya başladık. On kişilik bir arkadaş grubu olarak dört sunum hazırlıyoruz. “Türkiye’de Sermaye İlişkileri” ana başlığıyla hepimiz farklı konular altında birleşiyoruz. Çünkü Türkiye’de yaşayan gençler kendi geleceğinin çalındığı bir sistem içerisinde. Üniversiteli öğrenciler hem okuyup hem de çalışmak zorunda kalıyor. Zorunda kaldığı çalışma hayatında kimi zaman hayatını kaybediyor. Bu yaşam standartlarında hem okuyup hem çalışıp hem de gelecek kaygısı güderken önümüze çıkan engelleri bize sermaye sistemi dayatıyor. Biz bu döngüye karşı bir araya gelerek bir çift de olsa sözümüzü söyleyebilmek için bu kongrede hazırlanıyoruz. 
Kongrenin alt başlıkları, Türkiye’nin şu anki gündemini ve başlıca sorunlarını anlatıyor. Örneğin, “İktisadi Düşünceler Perspektifinden Krizler” başlığı, döviz kurunun içinde bulunduğumuz görünmez krize dair bilgilendirici bir konu. Bu örnek gibi kongredeki başlıklar hem siyasal ve ekonomik gelişmeleri hem de günlük hayatımızda karşılaştığımız değişimleri bir arada tartışarak anlamlandırmaya çalışacağımız bir alan sunacak biz öğrencilere. Farklı fikirlerinde olduğu bu kongrede sunum hazırlarken bizler sunumlarımızı kendi sadeliğiyle hazırlayabilme imkanına kazanıyoruz çünkü her fikirden gelecek öneri,eleştiri bizleri de geliştirme imkanı sağlayacak. Kongreye sayılı günler kala konuların ve gelecek üç günün heyecanıyla çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.
“Çalışma ekonomisi öğrencisi olarak okuduğum bölümde iktisat derslerinindaha çok teorik kısmını gördüm. 15. Türkiye Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi’yle okulda aldığım eğitimin üzerine birçok şey katabiliceğimi düşünüyorum. Bu kongre birçok üniversite öğrencilerinin kaynaşması için bir fırsat. Programın benimle beraber katılan herkese verimli olması temennisiyle.”
“Bizlere okullarda anlatılan iktisat bizi tatmin etmemektedir. Teorilere, terimlere sıkıştırılmışlıklarla bizi grafiklere boğan iktisat yerine daha güncel daha özgür bir iktisat kavramını bu kongrede bulabileceğimi düşünüyorum. Türkiyenin dört bir yanından öğrencilerle buluşup iktisatı özgürce tartışabileceğimiz bir kongre olması dileğiyle.”
“Bizlerin derslerde konular üzerinde özgürce tartışamadıgımız bir ortam koşulları,konuların özündeki gerçekliklere ve değindiği toplumsal siyasi cevresel vb birçok konuya düşünülmesi gereken konularda bizleri sınırlandırıcı bir egitim dayatılmaktadır. Bu dayatmaya karşı İktisat Kongresi’ne katılıyorum.”

ÖNCEKİ HABER

Hayır'ı sokak sokak örgütleyeceğiz

SONRAKİ HABER

Bütün atmosferi tek balona sıkıştırmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...