08 Şubat 2017 17:13

Hocası kalmayan SBF’de dekanın cevabı da kalmadı

Onlarca akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi’nde SBF dekan vekili Kadri Gürdal, sorular ve tepkiler karşısında zor anlar yaşadı.

Paylaş

KHK’larla onlarca akademisyeni ihraç edilen Ankara Üniversitesi SBF dekan vekili Kadri Gürdal, akademisyenlerin ihraç isyanı karşısında ter döktü. İhraçlar karşısında hiçbir adım atmayan Gürdal, “ne diyeceğini bildiği” gerekçesiyle rektörü aramadığını ileri sürerek, çözüm olacaksa hemen istifa edeceğini söyledi. Ancak bunun üzerine akademisyenlerin “o zaman istifa edin” yanıtlarına ise kulak tıkadı.

Son KHK ile 72 akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Fakültesi dekan vekili Kadri Gürdal, kendisine sorularan sorular ve tepkiler karşısında zor anlar yaşadı. İhraç edilen ve hala görevde bulunan akademisyenlerle bir araya gelen Gürdal, öncesinde böyle bir ihracın gerçekleşeceğinden haberi olmadığını söyledi. Bazı akademisyenler Gürdal’ın bu toplantıyı “Akademik Kurul” olarak dahi görmemesi nedeniyle tepki göstererek salonu terk ettiler. Birçok akademiyenin ihraçlar karşısında ne yapacağı sorularına yanıt veremeyen Gürdal, disiplin soruşturmalarında akademisyenlere verilen cezalarda imzası bulunmasına ilişkin de kendisini “Disiplin kurulunun işleyişi böyle” diye savundu. İhraçların ardından ne diyeceğini bildiği gerekçesiyle rektörü aramadığını anlatan Gürdal, çözüm olacaksa hemen istifa edeceğini söyledi. Akademisyenlerin “o zaman istifa edin” yanıtlarına ise kulak tıkadı.

ÇAĞIRIN VARLIK FONU YÖNETSİN!

Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya ise dekan Gürdal’a tepki göstererek “ Benim nezdimde dekan vekili değilsiniz. İstifa dilekçemi de size sunacağım. Bütün dersler çöktü, lisans dersleri, lisanüstü eğitimi çöktü. Bütün dersleri size armağan ediyorum. Varlık fonuna devredin gelsin o yönetsin. Size saadetler diliyorum. İki satır yazı yazamayanlara saadetler diliyorum” dedi.

Doç. Dr. Özlem Albayrak da ihraç edilen akademisyenlerin yerine başkasına ders verdirilmemesini istemesi üzerne Gürdai, “Ben görevlendirmezsem rektörlük görevlendirir” dedi. Bunun üzerine tepkiler yükselirken akademisyenler dekanın ihraçlara karşı tepki göstermesi, çağrıda bulunması, bunları da yapamıyorsa istifa etmesi çağrısında bulundu. Gürdal ise bu çağrılara kaçamak cevaplar verdi.

Akademisyenler tartışmalı toplantıyı canlı yayınladı:

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ücretleri ödenmeyen işçiler, önce haczi engellemek istediler

SONRAKİ HABER

Cem Yılmaz: Yapılan ihraçlar, pek bir adaletsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...