08 Şubat 2017 06:00

İzmir'de İnsan Hakları Akademisi kuruluyor

İnsan Hakları Derneği İzmir Şube Yöneticisi Mehmet Aker, 25 Şubat'ta İnsan Hakları Akademisinin derslerine başlayacağını açıkladı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) bünyesinde kurulan İnsan Hakları Akademisi, İzmir'de de başlıyor. 25 Şubat Cumartesi günü açılacak olan akademin ilk dersi ise, İnsan Hakları Felsefesi, Hukuku ve Ayrımcılık. Akademinin sonunda katılımcılara sertifika verilecek. 

İHD İzmir Şube Yöneticisi Mehmet Aker, kuruldukları tarihten bu yana maruz kaldıkları birçok baskıya rağmen insan hak ve özgürlüklerini savunmaktan ve bunları raporlaştırıp kamuoyu ile paylaşmaktan vazgeçmediklerini söyledi.

Ülkedeki insan hak ve özgürlüklerin teminatı olmaya devam edeceklerini kaydeden Aker, “Bilindiği gibi ülkemiz son zamanlarda insan hakları ve özgürlükleri açısından sıkıntılı bir süreç geçirmektedir. Şu an OHAL ile yönetilmekteyiz. OHAL başlı başına bir hak ihlalleri zinciridir. İnsan Hakları Derneği olarak bu tarz yönetim şekline kesinlikle karşıyız. Özellikle KHK’lerin ilan edilmesinden sonra görevden almalar, kayyum atamaları ve gözaltı furyası ülkede hak ihlallerinin giderek artmasına neden olmuştur. Böylesi bir durumda insan hakları bilincinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu bilim ve kültür ancak eğitim ile sağlanabilir" dedi.

Evrensel hukuk ilkelerini referans aldıklarının altını çizen Aker, sadece üyelerinin değil bütün insan hakları savunucularının akademiye katılabileceğini söyledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan-Trump görüşmesinde 'yakın işbirliği' vurgusu

SONRAKİ HABER

Lavrov: Rusya-ABD arasında Suriye konulu temaslar kesilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...