07 Şubat 2017 11:55

Hayır gözaltıları: Polis 'Hayır diyenler provokatördür' dedi

Kadıköy'de 'hayır' bildirisi dağıtımı sırasında gözaltına alınanlar anlattı: Polis gözaltı süresi boyunca 'Hayır diyenler provokatördür' diyordu.

Paylaş

İstanbul Kadıköy’de Bahariye Caddesi’nde ‘hayır’ bildirisi dağıttımı sırasında gözaltına alınan Emek Partisi (EMEP) üyesi Elif Baydur ve Devrimci Parti MYK üyesi Gözde Tenikeci gözaltı süresi boyunca yaşadıklarını anlattı.

Polislerin bildiri dağıtanlara saldırısı sırasında oradan geçtiğini söyleyen ve canlı yayın yaparak yaşananları göstermek isteyen Elif Baydur, canlı yayın yaptığını gören polisin kendisini darbederek gözaltına aldığını anlattı.

POLİSTEN EK GÖZALTI SÜRESİ TEHDİDİ

Gözaltı süresince polisin hakaretlerine ve baskılarına maruz kaldığını belirten Baydur, polisin kendilerine “Siz provokatörsünüz, ‘hayır’ diyen herkes provokatördür, ‘hayır’ deyip de ne yapacaksınız!” dediğini anlattı. Baydur, gözaltı süresi boyunca tuvalet izinlerinin bile verilmediğini saatlerce su ve yiyecek verilmeden bekletildiklerini belirtti.

Sağlık kontrolü esnasında da birçok sıkıntı yaşadıklarını anlatan Baydur, “Sağlık kontrolüne gittiğimizde benden idrar ve kan tahlili aldılar. Polis orada da müdahale etti. ‘Test sonuçlarını beklerseniz savcıdan 24 saat daha ek gözaltı süresi talep edeceğim’ diye korkutmaya çalıştı polis. Savcı bizi serbest bırakana kadar polislerin bu baskıları devam etti” dedi.

ZORLA ‘SAĞLIK KONTROLÜNÜ REDDETTİ’ KAĞIDI İMZALATMAYA ÇALIŞTILAR

Gözaltına alınan Gözde Tenikeci ise yaşananları şu şekilde aktardı: “Bildiri dağıtırken polisler gelip bildiri dağıtmamızı engelledi. Biz parti binamızın önündeydik burada dağıtabileceğimizi söyledik.Bildirilerde hakaret olmamasına rağmen ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla bizi gözaltına almaya çalıştılar. Kadıköy halkı tepki gösterince beni bir mağaza içerisine çektiler, kafama silah dayayarak ve darbederek gözaltına aldılar” dedi.

Sağlık kontrolü sırasında polislerin zorla ‘Sağlık kontrolünü reddetti’ kağıdı imzalatmaya çalıştıklarını, imzalamazlarsa polislerin ek gözaltı süresi verecekleri tehdidiyle karşılaştıklarını belirten Tenikeci, “Bu tehditlere rağmen bu kağıdı doldurmadık ve sağlık kontrolünün sonuçlarını bekledik. Bu baskıyla sağlık kontrolünden geçmemizi engellemeye çalıştılar.”

Gözaltındayken regl olan Tenikeci, saatlerce polislerden talep etmesine rağmen ped alamadığını yoğun ısrarları sonucu ancak bir ped alabildiğini aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emniyet Müdür Yardımcısı, uyuşturucu ticaretinden gözaltında

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bu değişiklik milletin hangi sorununu çözecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...