07 Şubat 2017 07:38

Avukat Eren Keskin yargılandığı 20 dava için savunma yaptı

İnsan hakkı savunucusu avukat Eren Keskin, 140 davadan birleştirilmiş 20 dava için savunma yaptı.

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni insan hakları savunucusu ve avukat Eren Keskin, hakkında açılan 140 davadan birleştirilmiş 20 dava için savunma yaptı. Keskin, "Cumhurbaşkanına hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama", "Türk milletini cumhuriyeti ve Türkiye büyük millet Meclisini alenen aşağılama" suçlarından yargılanıyor. Keskin'in yargılandığı 20 davanın tümü 16 Mayıs'a ertelendi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama", "Türk milletini cumhuriyeti ve Türkiye büyük millet Meclisini alenen aşağılama" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan Keskin savunmasında, genel yayın yönetmenliği yaptığı dönemde yazılan bütün haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu söyledi. Keskin, "Ben avukatım ve insan hakları savunucusuyum. İfade özgürlüğüne inandığım ve baskı altında olduğunu gördüğüm için gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği hanesine adımı yazdırdım. Yazılan haberlerin hiçbirinde hakaret yok, hepsi ifade özgürlüğü kapsamındadır. 301'inci maddenin düşünce özgürlüğünün önündeki en büyük engellerden biri olduğunu düşünüyor ve suçlamaları kabul etmiyorum. Sadece farklı düşündüğümüz için burada yargılanmak çok ağır. Düşüncelerim nedeniyle kimseye hesap vermemem gerektiğine inanıyorum" diyerek beraatini talep etti.

Keskin'in avukatı Özcan Kılıç, soruşturmanın başlaması aşamasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin suç duyurusunda bulunması üzerine soruşturmanın başladığını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nim yasal dayanağı belli olup böyle bir yetkisi yoktur bu nedenle yapılan soruşturma dayanağı yoktur. Bu hususun değerlendirilmesi gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ise "Genel sekreterlik ihbar eden durumunda. Savcılık ihbarı alıp değerlendirmiştir. Usule aykırılık olduğunu düşünmüyoruz" diye konuştu.

Bunun üzerine mahkeme, bildirimin temelsiz olduğu yönündeki talebin reddine karar vererek taraflara esasa yönelik açıklamalarını bildirmek üzere süre verilmesi için duruşmaları 16 Mayıs'a erteledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Sandıktan kaos çıktı’ diyenler de yargılansın

SONRAKİ HABER

JES inşaatında iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...